Cumularea tichetelor ar putea fi eliminata din Programul Rabla

  Cumularea tichetelor ar putea fi eliminata din Programul Rabla

  Posibilitatea cumularii tichetelor ar trebui eliminata din Programul Rabla, iar aceasta facilitate ar trebui acordata persoanelor care caseaza masini vechi, a declarat, vineri, la Salonul Auto Bucuresti, premierul Victor Ponta, informeaza Agerpres.

  ‘Din punctul meu de vedere ar trebui sa fie un singur tichet, iar aceasta facilitate sa fie acordata pentru cel care caseaza masina, nu pentru cel care tranzactioneaza. Cred ca Programul Rabla este un program bun, singurul lucru pe care trebuie sa-l studiem este acela ca doar Romania a permis cumularea tichetelor. In Franta, Germania, in alte tari, practic proprietarul masinii care se caseaza are un tichet pe care-l foloseste pentru a cumpara o masina noua’, a afirmat Victor Ponta.

  Primul ministru a spus ca in Romania s-a dezvoltat un fel de piata neagra a tichetelor, se cumuleaza si in loc sa ajunga la fostul proprietar s-a facut o piata paralela.

  ‘Aici lucrurile trebuie indreptate. Este ca un fel de bursa ilegala a tichetelor, nereglementata si neimpozitata, care a creat o perturbare majora in piata’, a mai spus seful Executivului.

  Prin programul ‘Rabla’, in ultimii doi ani, au fost casate 305.964 autoturisme uzate si au fost achizitionate 101.766 autoturisme noi, dintre care 40.269 fabricate in Romania.

  In acest an, Administratia Fondului pentru Mediu /AFM/ a alocat pentru programul guvernamental, in doua etape, 171 de milioane de lei, suma care permite scoaterea din uz a 45.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *