Cupa Europei de Est pentru cainii de salvare

Sambata si duminica a avut loc la Craiova concursul international pentru cainii de salvare “International IRO Test 2008”.
Evenimentul este primul de acest fel in Romania, dar si in Europa de Est si s-a bucurat de participarea a 23 de echipe caine-conducator, din Austria, Turcia, Ungaria si Romania. Concursul a fost organizat de Centrul de Educare Canina, cu sprijinul pompierilor Sectiei Isalnita, al filialei doljene al Crucii Rosii, a autoritatilor locale si a 122 de voluntari. Jurizarea a fost sarcina a patru arbitri de specialitate, cotati printre cei mai buni zece “jurati” in domeniul cainilor de salvare.

Echipele caini-conducatori s-au intrecut in patru probe de concurs. Proba de obedienta si dexteritate s-a desfasurat pe stadionul “Armata”, cea de cautare a victimei sub daramaturi in blocul S200, langa McDonald”s, proba de luarea urmei, la padurea Varvoru, iar testul de apa a avut loc la lacul Preajba.

“In concurs s-a observat ca echipele romanesti sunt la inceput de drum, dar, in timp si cu antrenament, isi vor imbunatati performantele. In ceea ce priveste organizarea concursului, eforturile au fost mari, pregatirile au fost bine facute, dar exista loc de mai bine”, a declarat Katja Skulj, care a arbitrat proba de cautare a victimei sub daramaturi.

Cea mai spectaculoasa proba a fost testul de apa, a carui organizare nu s-ar fi putut desfasura fara sprijinul Sectiei de Pompieri Isalnita din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dolj, care a pus la dispozitie corturi si barci si a asigurat desfasurarea acesteia in conditii de siguranta.

“Cred ca testul de apa a fost cea mai bine organizata proba, datorita pompierilor si militarilor”, a declarat austriacul Erik Koczi, castigatorul probei, dar si al concursului la general, cu cainele Icon Brunnerheim.

Sursa: Gazeta de Sud

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,547FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente