Curatenie cu sprijin de la voluntari

  0
  557
  Curatenie cu sprijin de la voluntari
  Curatenie cu sprijin de la voluntari

  Campania de curatenie din localitatile judetului s-a soldat cu amenzi de zeci de mii de lei. Un rol important in curatenia de primavara au avut-o si campaniile locale ale organizatiilor de voluntari.

  Igienizarea si salubrizarea care au inceput la sfirsitul lunii martie in toate administratiile publice locale din judet sint aproape gata. Intr-un interval de citeva saptamini, administratiile locale au fost verificate de mai multe institutii, precum Garda de Mediu, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Sistemul de Gospodarire a Apelor Neamt si Directia Silvica din judet. Au fost verificate igienizarea si salubrizarea pe caile de comunicatii, pe lacuri si riuri, dar si in alte zone administrate de persoane fizice, societati comerciale sau administratii locale.

  Prefectul judetului Neamt, Mihai Archip, considera ca situatia este, in general, una buna. „Pina acum am primit trei rapoarte cu rezultatele controalelor efectuate in teren. Cei de la Garda de Mediu si de la Sistemul de Gospodarire a Apelor au aplicat mai multe amenzi. Spre exemplu, o societate comerciala din comuna Borca a fost amendata de reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor cu suma de 37.500 lei din cauza ca s-a gasit depozitat material lemnos pe malul sting al Bistritei. Alte firme si persoane fizice au fost amendate de reprezentantii Garzii de Mediu cu suma de 42.000 lei pentru depozitarea de gunoaie in alte zone decit cele special amenajate”, a afirmat prefectul Mihai Archip.

  In rapoartele primite de reprezentantul Guvernului in teritoriu se mai arata ca administratiile locale salubrizeaza perimetrele aflate in administrare cu beneficiarii ajutoarelor sociale, iar in localitati exista europubele si amenajari stradale. In ceea ce priveste curatenia de pe lacurile din judet, pe toate cele sapte intinderi de apa Hidroserv desfasoara indepartarea deseurilor.

  Mihai Archip a recunoscut ca un important aport in curatenia de primavara au avut-o si campaniile locale ale organizatiilor de voluntari. „De multe ori, astfel de grupuri au fost cele care au dat startul curateniei. Aproape in fiecare localitate exista voluntari care dau un exemplu de atitudine pro-natura, iar acest lucru a inceput sa devina tot mai vizibil in ultimii ani”, a spus prefectul Mihai Archip.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.