Cursă cu plute din PET-uri pentru elevi

Vineri, 1 iunie, Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB) a organizat un eveniment ce a constat într-o cursă cu 7 plute, realizate de către elevi cu îndrumarea ACDB din aproximativ 2100 de sticle din plastic. Sticlele fie au fost colectate de către elevi în cadrul unităților de învățământ fie au fost colectate din aria naturală protejată Râul Putna pe parcursul unor activități de ecologizare.

Au participat peste 50 de copii din școlile din preajma ariei protejate Râul Putna și profesorii lor: Școala Gimnazială Ion Diaconu; Tulnici, Scoala Gimnaziala Dumitru Pricop Negrilesti, Școala Gimnazială Ștefan cel Mare; Bârsești, Scoala Gimnaziala „Vasile Iftimescu” Valea Sării, Școala Gimnazială Barbu Ștefănescu Delavrancea; Năruja, Școala Gimnazială “Neculai Jechianu” Vrîncioaia și Scoala Gimnaziala „Valeriu D. Cotea” Vidra.

Evenimentul acesta a fost organizat în cadrul unui proiect mai amplu intitulat: CONSERVĂ ȘI RESTAUREAZĂ HABITATELE ACVATICE ALE VIDRELOR ÎN SUD-ESTUL ROMÂNIEI
implementat de: Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice (ACDB) și finanțat de: European Outdoor Conservation Association (EOCA) și OutDoor.
Pentru că a fost vorba de o cursă, au fost și trei echipaje câștigătoare:
 Locul I a fost câștigat de elevii de la Scoala Gimnaziala „Vasile Iftimescu” Valea Sării
 Locul II a fost câștigat de elevii de la Scoala Gimnaziala Dumitru Pricop Negrilesti
 Locul III a fost câștigat de elevii de la Școala Gimnazială Barbu Ștefănescu Delavrancea Năruja.

Pentru că a fost un eveniment dedicat copiilor nu au putut lipsi jocurile, astfel a fost organizată și o olimpiadă a copiilor, muzica și distracția adevărată.
Toți copii participanți au primit premii ce au fost oferite de către SC Remat Vrancea SA și au învățat totodată că una dintre cele mai bune metode de a reduce plasticul din mediul natural este reciclarea. Cele peste 2100 de PET-uri au fost colectate și reciclate de Remat Vrancea. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul administratorilor Bălții Doaga din județul Vrancea care au oferit locația pentru desfășurarea în bune condiții a acestui eveniment.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente