Dacia isi sustine pozitia exprimata initial cu privire la taxa de poluare auto, afirmand ca aceasta favorizeaza importul de automobile foarte vechi, iar Romania ar putea deveni o “pubela” pentru astfel de masini, a declarat, potrivit Mediafax, directorul de comunicare al companiei, Liviu Ion.
Rablele acestea vor provoca bucurie la inceput, dar in timp vor deveni o povara. Daca ne gandim ca numai in Bucuresti sunt peste 1,2 milioane de masini, mai apar si 500.000 de rable, unde le mai pui? In plus, in timp nu ar mai fi rentabil sa le repari si atunci cine va colecta aceste masini? Trebuie sa protejam mediul, sa protejam Romania sa devina o pubela”, a spus Ion.
Totodata, industria auto nationala ar avea de suferit, reprezentantul Dacia afirmand ca, in Romania, s-ar putea repeta situatia din Polonia, unde ponderea livrarilor de autoturisme nationale a scazut semnificativ.
“E normal sa aparam si industria auto locala, la fel cum se intampla si in Statele Unite ale Americii, Germania sau Franta”, a mai spus Ion.

Sursa: Curentul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here