Daimler scoate modelul electric Mercedes in 2010

0
378

Mai multi producatori, General Motors, Nissan, Mitsubishi, Peugeot, au anuntat ca vor vinde masini propulsate electric

Daimler scoate modelul electric Mercedes in 2010

Producatorul german de autovehicule Daimler va scoate pe piata peste doi ani un model Mercedes-Benz propulsat electric, a declarat presedintele companiei, Dieter Zetsche, pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung. Potrivit acestuia, in afara de Mercedes, Daimler va iesi si cu un vehicul electric Smart. Deocamdata, oficialul companiei nu a avansat nici un pret pentru cele doua modele. „Pretul depinde de baterii, daca le vindem impreuna cu masinile sau le oferim spre inchiriere. Dorinta consumatorilor de a plati mai mult este limitata”, sustine Zetsche in publicatia amintita. Acesta a dat de inteles ca este posibil ca firma pe care o conduce sa isi produca singura motoarele electrice.

Declaratia de intentie a oficialului de la Daimler vine dupa alte cateva anunturi facute de mai multi producatori mari de autovehicule cu privire la lansarea de modele 100% propulsate electric si nepoluante. Americanii de la General Electric chiar au spus ca vor scoate in 2010 un model Chevrolet Volt care va avea un pret de 30.000 de dolari pe unitate. De asemenea, grupul francez Bollore pregateste lansarea peste un an, impreuna cu italienii de la Pininfarina, a unei masini electrice 100%.

Un alt producator, si anume Nissan, intentioneaza sa produca in serie masini actionate electric. Japonezii de la Mitsubishi si francezii de la Peugeot au un plan asemanator. Motivul pentru care tot mai multi producatori vor sa iasa pe piata cu astfel de modele este enuntat de presedintele Renault-Nissan , Charlos Ghosn: „Nu avem alta solutie, nu noi drept corporatie auto, ci intreaga omenire, in scurt timp nu va mai fi petrol, iar preturile actuale ale acestuia cresc intr-un ritm scapat de sub control. Singura solutie consta in dezvoltarea noilor tehnologi, iar masina actionata electric este o alternativa care va putea fi probata de oricine, de indata ce noi o vom produce in serie”. El a estimat ca una din sapte masini produse la nivel mondial va fi propulsata electric.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.