De ce a fost suspendata licitatia privind ecologizarea polderului Zaghen

  0
  334
  De ce a fost suspendată licitaţia privind ecologizarea polderului Zaghen
  De ce a fost suspendata licitatia privind ecologizarea polderului Zaghen

  La inceputul saptamanii trecute, in urma unei contestatii ajunse la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, licitatia privind lucrarile de ecologizare a zonei Zaghen a fost blocata

  Conform celor declarate de reprezentantii administratiei pu­blice locale, a fost contestat caietul de sarcini pentru aceasta ampla investitie.

  „Contestatia a fost depusa ca urmare a obligativitatii impuse in caietul de sarcini partici­pantilor de a detine utilaje specifice lucrarilor de ecologi­zare. Noi vrem sa avem garantia unor lucrari de calitate si suntem intr-un continuu schimb de adrese cu institutiile natio­nale pentru a debloca procedura de licitatie a lucrarilor“, a declarat primarul Constantin Hogea, in cadrul unei conferinte de presa.

  Prin acest proiect se doreste transformarea zonei Zaghen, de la iesirea din municipiul Tulcea intr-o mini-delta care sa atraga turistii. Proiectul are o valoare totala de 48,6 milioane de lei si urmeaza sa fie gata in 2015.

  Ce se va intampla in zona Zaghen: va fi extinsa suprafata acoperita de luciu de apa (17 hectare), se vor crea zone de refugiu (47 hectare), va fi reabilitat canalul de legatura Zaghen – Dunare (3,3 kilo­metri), vor fi modernizate cele doua statii de pompare, va fi reabilitat digul si contra canalul perimetral al lacului (5,5 kilo­metri).

  Procedurile de licitatie pentru lucrarile de executie a proiec­tului privind ecologizarea zonei Zaghen au inceput pe data de 12 decembrie 2012, primul termen de primire a ofertelor fiind stabilit pentru luna februarie a acestui an.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.