De ce sa iti petreci „vacanta la tara”?

  Persoanele care isi doresc un concediu linistit, petrecut toamna, la o pensiune situata intr-un cadru natural mirific, pot alege programul  „Vacante la tara”. Consilierul de presa al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu, sustine ca avantajele acestui program sunt foarte multe, pornind de la pretul mic, pana la faptul ca turistii se familiarizeaza cu o forma de turism care se dezvolta din ce in ce mai mult.

  Tariful incepe de la 150 lei/persoana pentru cinci nopti

  „Avantajele programului <<Vacante la tara>> sunt foarte multe, pornind de la pretul mic, pana la faptul ca turistii se familiarizeaza cu o forma de turism care se dezvolta din ce in ce mai mult, in ultimii 10-15 ani, turismul rural. Aceste oferte se pot gasi la agentiile de turism membre ANAT”, a declarat consilierul de presa ANAT, Traian Badulescu.

  Pretul unui sejur de cinci nopti variaza intre 150 lei  de persoana, la pensiunile cu doua margarete si 195 lei de persoana, la pensiunile de trei si patru margarete, iar unele dintre unitatile de cazare ofera ca bonus si micul dejun.

  „Cele care ofera insa mic dejun ofera unul extraordinar, cu produse traditionale, din gospodaria proprie, precum branzeturi, oua, miere si dulceata, cozonac si chec. In general, proprietarii pensiunilor ofera atentii turistilor, sunt mai apropiati de turisti”, precizeaza Badulescu.

  Turistii cauta ofertele speciale

  Consilierul de presa ANAT spune ca este posibil ca anul acesta sa fie mai multi turisti interesati de program, pentru ca romanii au inceput sa prefere sejururile mai scurte, de patru-cinci zile si in acest an de criza se cauta programele si ofertele speciale.

  Turistii straini nu stiu de aceste programe, pentru ca nu au fost promovate pentru pietele externe. Programele se adreseaza numai pietei romanesti, dar asta nu inseamna ca numai romanii se pot bucura de aceste programe, a precizat Badulescu.

  Acesta a declarat ca unitatile de cazare incluse in program sunt localizate in zone precum Maramures, Bucovina, Delta Dunarii, Brasov, Nordul Olteniei,  zona Bran-Moeciu, Buzau,  si nu in ultimul rand, cele din Muntii Apuseni.

  Agropensiune vs hotel

  Intrebat de ce ar trebui turistii sa aleaga o agropensiune in detrimentul unui hotel, Badulescu a declarat ca fiecare are rolul lui.

  „O agropensiune este recomandabila celor care vor sa se intoarca in natura, amatori de eco, de mancare traditionala si pentru cei care prefera linistea. Hotelurile le alegem pentru alte motive: cand mergem la mare, cand mergem in statiuni montane sau cand mergem in interes de afaceri.”

  Turismul rural rivalizeaza cu turismul montan

  In opinia lui Badulescu, turismul rural rivalizeaza foarte mult cu turismul montan.

  „Multi prefera zonele linistite, si pensiunile rurale, spre deosebire de aglomeratia statiunilor.

  Familiile cu copii merg la munte, in statiuni, in timp ce cuplurile, grupurile de prieteni sau chiaroamenii de afaceri cand organizeaza team buildinguri se orienteaza catre turismul rural, din ce in ce mai mult”, a explicat Traian Badulescu.

  De asemenea, acesta a mentionat faptul ca pe Valea Prahovei nu exista pensiuni rurale, ci vile montane, astfel incat pentru aceasta regiune nu exista oferte incluse in programul „Vacanta la tara”.

  Promovarea, cheia supravietuirii

  „Pensiunile care s-au promovat bine au stat bine, si in acest an de criza. Altele au inchis, ce-i drept. Depinde foarte mult de felul in care se promoveaza si de zona in care se afla. Cele din Bucovina si Maramures  o duc bine, de exemplu, pentru ca au si turisti straini”, a subliniat oficialul ANAT.

  Pensiunile care vor sa fie incluse in program trebuie sa indeplineasca trei conditii: sa fie membre a Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), sa solicite intrarea in program si sa accepte aceste preturile stabilite, respectiv de minim 150 lei sejur de cinci nopti pentru o persoana, la unitati clasificate la doua margarete si de maxim 195 lei pentru acceasi perioada, dar la unitati cotate la trei si patru margarete.

  Cea de-a XI-a editie a programului „Vacante la tara” se desfasoara in intervalul 1 septembrie – 15 octombrie.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *