Cercetatorii suedezi, cu ochii pe Muntii Rodnei. Aici vad cat de afectata e natura de incalzirea globala

In Muntii Rodnei, avem mii de specii de plante de munte, unele care nu se mai gasesc nicaieri in lume, lacuri glaciare, „adevarate ecosisteme naturale ce pot fi studiate si monitorizate in timp”, spune biologul Claudiu Iusan. Toate acestea ii atrag pe cercetatorii din intreaga lume care stau cu ochii pe masiv. Biologul Claudiu Iusan…

Citește mai departe

    Delegatia Valonia-Bruxelles participa la „Ziua Satului Romanesc / European”

    Dupa succesul primei editii a « Zilele satului romanesc » organizata la Bucuresti in 2011, Asociatia « Cele Mai Frumoase Sate din Romania », Ministerul dezvoltarii regionale si al turismului si Primaria Brasov organizeaza la Brasov a doua editie a acestei frumoase initiative ! Delegatia Valonia-Bruxelles a avut onoarea de a patrona prima editie a acestei manifestari, iar anul…

    Citește mai departe

      APDRP a publicat, spre consultare, Ghidul Solicitantului pentru Masura 313 „Incurajarea activitatilor turistice”

      GHID. APDRP a publicat, spre consultare, Ghidul Solicitantului pentru Masura 313 „Incurajarea activitatilor turistice” din cadrul PNDR. Conform calendarului orientativ, apelul de proiecte pentru aceasta linie de finantare ar urma sa se deruleze in perioada 17 aprilie – 16 mai 2012. Una dintre noutatile aduse de Ghidul publicat este cresterea intensitatii ajutorului financiar nerambursabil pentru…

      Citește mai departe
      Ghidul Solicitantului pentru Masura 313 „Incurajarea activitatilor turistice”

        Ghidul Solicitantului pentru Masura 313 „Incurajarea activitatilor turistice”

        APDRP a publicat, spre consultare, Ghidul Solicitantului pentru Masura 313 „Incurajarea activitatilor turistice” din cadrul PNDR. Conform calendarului orientativ, apelul de proiecte pentru aceasta linie de finantare ar urma sa se deruleze in perioada 17 aprilie – 16 mai 2012. Una dintre noutatile aduse de Ghidul publicat este cresterea intensitatii ajutorului financiar nerambursabil pentru investitiile in agroturism si…

        Citește mai departe

          De ce sa iti petreci „vacanta la tara”?

          Persoanele care isi doresc un concediu linistit, petrecut toamna, la o pensiune situata intr-un cadru natural mirific, pot alege programul  „Vacante la tara”. Consilierul de presa al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu, sustine ca avantajele acestui program sunt foarte multe, pornind de la pretul mic, pana la faptul ca turistii se…

          Citește mai departe

          Propuneri ecologice pentru dezvoltarea si organizarea sectorului turistic din Romania

          PROPUNERILE ASOCIATIEI ECOLOGICE TURISMVERDE PENTRU INCLUDEREA IN PROIECTUL DE LEGE- conceput pentru crearea unei legi a turismului, care sa ajute la dezvoltarea si organizarea sectorului turistic din  Romania- Din coltul verde al ecologistilor in care se afla, Asociatia Ecologica Turismverde si-a propus sa transfere presiunea din ce in ce mai accentuata a publicului preocupat de…

          Citește mai departe

            Ecoturism cu caruta, noua idee fixa a Elenei Udrea

            Ministrul turismului, Elena Udrea, insista pe promovarea ecoturismului prin utilizarea transportului cu caruta trasa de cai, o alternativa la stadiul rudimentar al infrastructurii rutiere din anumite zone turistice din Romania. Aflata ieri in zona turistica Padina – Pestera, judetul Dambovita, Udrea a declarat ca ar fi fost mai potrivit daca ar fi venit cu ATV-ul…

            Citește mai departe

              Propunere: Sistemul „GHINDA” de calitate ecologica a prestarii de servicii turistice

              SISTEMUL  „GHINDA” de calitate ecologica a prestarii de servicii turistice Structurile turistice extraurbane care afiseaza simbolul sunt acele structuri de prestari servicii turistice situate in zone determinate prin masuratoari de mediu, ca fiind fara poluare si, cel mai important aspect, nu interactioneaza negativ cu mediul inconjurator, aloca cel putin 1% din incasari pentru activitati de plantare arbori si arbusti. Structurile turistice extraurbane…

              Citește mai departe

              Mai este codrul frate cu romanul?

              Cum pot fi elevii invatati sa descopere si sa iubeasca natura si lumea vie in general, atata timp cat stiinta vietii-biologia, a fost transformata dintr-o disciplina de cultura generala intr-o materie periferica in curricula? ! Degeaba Gheorghe Lazar sau Spiru Haret au promovat programe pentru modernizarea invatamantului romanesc, punand la temelia educatiei continuturi generoase din…

              Citește mai departe

              „Biotehnologii, prezent si perspective”

              La manifestare participa peste 150 de specialisti din tara si state precum Germania, Norvegia, SUA
              Peste 150 de specialisti in inginerie alimentara din universitati, institute, colegii, grupuri scolare, societati comerciale romanesti si din strainatate se vor reuni la cea de-a III-a editie a Simpozionului International „Bio-tehnologii, prezent si perspective”, organizat de Facultatea de Inginerie Alimentara de la Universitatea „Stefan cel Mare”, in perioada 15-17 noiembrie.

              Citește mai departe