Delegaţia Valonia-Bruxelles participă la "Ziua Satului Românesc / European"
Delegatia Valonia-Bruxelles participa la "Ziua Satului Romanesc / European"

Dupa succesul primei editii a « Zilele satului romanesc » organizata la Bucuresti in 2011, Asociatia « Cele Mai Frumoase Sate din Romania », Ministerul dezvoltarii regionale si al turismului si Primaria Brasov organizeaza la Brasov a doua editie a acestei frumoase initiative !

Delegatia Valonia-Bruxelles a avut onoarea de a patrona prima editie a acestei manifestari, iar anul acesta va participa impreuna cu Asociatia « Cele mai frumoase sate din Valonia » ca Invitate de onoare la zilele dedicate satului romanesc si satului european ! Delegatia si Asociatia din Valonia vor avea un stand comun de prezentare care va fi instalat in Piata Sfatului timp de 3 zile. La conferinta « Perspectivele dezvoltarii turismului rural si a agroturismului in Romania » din data de 11 mai, Presedintele Asociatiei din Valonia, dl. Alain Collin, va prezenta obiectivele si modul de functionare al Asociatiei sale si va vorbi despre satele membre din Valonia. Delegata Valonia-Bruxelles, dna Fabienne Reuter, va sustine o interventie cu titlul « Cultura si industriile culturale – un motor de crestere si de dezvoltare durabila ».

 

In programul manifestarilor :

  • prezentari de costume populare, spectacole folclorice, dansuri populare, ateliere cu participarea micilor artizani si degustari de produse traditionale ;
  • targ de turism rural, agroturism si ecoturism si descoperirea produselor specifice, a gradinilor si a fermelor de animale si o expozitie de seminte romanesti ;
  • conferinta « Perspectivele dezvoltarii turismului rural si a agroturismului in Romania » (11 mai, 14h00 – 18h00, hotel Aro din Brasov).

Cu aceasta ocazie, Asociatia « Cele mai frumoase sate din Romania » si partenerii sai nationali si europeni vor lansa o initiativa civica care va propune Institutiilor europene crearea « Zilei satului european ».

11 – 13 mai 2012, Piata Sfatului, Brasov

Programul complet al activitatilor si mai multe informatii : www.satefrumoase.ro simarghiol.nicolae@gmail.com

Pentru detalii, nu ezitati sa ne contactati: Gabriela Dobre, gabrielawbb@rdsmail.ro sau 0213140665.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here