Ermitajul de la Malin

ermitajul-de-la-malin.jpg– Ermitajul de la Malin – este o mica ferma de 8 ha situata intr-o vale, in plina natura, intre paduri si pasuni, in comuna Nuseni, in apropiere de orasul Beclean, judetul Bistrita-Nasaud.

Philippe este belgian si Adriana localnica. De trei ani restauram cladirile, avem cazare pentru 15 persoane, baie, grup sanitar si o bucatarie-sala de masa cu terasa care poate gazdui in jur de 20 persoane.

Ansamblul este total izolat : nu avem acces cu masina, facem 15-20 min. pe jos  (sau cu caruta) pentru a ajunge, nu avem retea electrica, avem doar 2 grupuri electrogene si in proiect energie solara.

Dar avem 7 magari cu care organizam, de 2 ani, drumetii de 5 zile in imprejurimi. Familii din Belgia si Franta vin pentru a descoperi o alta lume care a disparut la ei . Magarii sunt folositi pentru a transporta bagagele si mai ales pentru a face companie copiilor de care devin repede de nedespartit.

La ferma avem gradina bio (in careuri si musuroaie, dupa conceptiile agriculturii naturale ale Fukuoka), apicultura, livada, gardurii vii cu plante si arbusti meliferi locali, iaz, toate fac parte dintr-un ecosistem foarte bogat (padure mixta, poienite, liziere, pasuni, livezi la altitdine de 330 m)

Proiectul : un catun eco autonom. De ce catun? Pentru ca de fapt cautam unul sau mai multi parteneri. Ramane  o casa de restaurat si un  imens pod deasupra grajdelui si pentru ca numai doi oameni nu pot face fata

Alte perspective : Philippe frecventeaza sesshin-uri unor maestri budisti zen de 10 ani. Ermitajul gazduieste persoane sau grupuri  in cautare unui loc linistit propice odihnei si meditatiei. Practicarea se poate face pe o terasa acoperita.(4m x 8m).

Philippe este si ghid naturist si doreste sa dezvolte o structura de forma – pensiune Panda – (sustinut de WWF) care gazduieste vizitatori in conditii de cazare satisfacatoare, intr-un cadru natural privilegiat cu insotire pedagogica pentru a descoperi natura : ghid cu flora si fauna locale, gradinarit, livada, iaz si albinarit didactice, biblioteca la dispozitie, binoclu, etc.

Am prevazut si crearea unei – clase verzi – pentru grupuri de elevi. Magarusii ii asteapta cu nerabadare.

Acest articol este un appel pentru persoanele sa grupurile interesate de acest gen de activitati, mai multe informatii pe site-ul www.ermitajmalin.ro. Si mai ales va asteptam in vizita.

PS : facem parte a retetei WWOOF

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *