De doua zile, un nor de nisip din nordul Africii, mai exact din desertul Sahara, circula deasupra Romaniei

  0
  461
  De două zile, un nor de nisip din nordul Africii, mai exact din deşertul Sahara, circulă deasupra Romaniei
  De doua zile, un nor de nisip din nordul Africii, mai exact din desertul Sahara, circula deasupra Romaniei

  Fenomen meteorologic neobisnuit in tara noastra. De doua zile, un nor de nisip din nordul Africii, mai exact din desertul Sahara, circula deasupra teritoriului tarii noastre. Potrivit meteorologilor, particulele de nisip au fost aduse de curenti deasupra Romaniei.

  Mai in gluma, mai in serios, romanii care nu au avut ocazia sa vada desertul Sahara o pot face in aceasta perioada, chiar la ei acasa. De doua zile, sudul si sud-estul Romaniei sunt traversate de un nor de nisip din nordul Africii.

  Praful este extrem de fin

  De altfel, bucurestenii si-au gasit masinile, dimineata, pline cu un praf galben- rosiatic, vizibil atat pe autoturismele de culoare inchisa, cat si pe cele albe, iar cei care au mers prin ploaie s-au trezit cu aceleasi particule pe imbracaminte. “Se mai intampla astfel de fenomene, ca nori de nisip din Sahara sa treaca pe deasupra Romaniei, insa de aceasta data este mai deosebit, pentru ca a plouat si astfel s-a depus pe pamant. Praful a traversat Podisul Anatoliei, Marea Neagra si a ajuns pana in zona tarii noastre. Chiar daca pare de necrezut ca particule de nisip de la o distanta atat de mare sa ajunga la noi in tara, este un fenomen obisnuit ca masele de aer sa circule atat de mult, si sa transporte nisip”, ne-a declarat Alina Serban, meteorolog la Administratia Nationala de Meteorologie.

  Potrivit acesteia, norul nu prezinta pericol pentru traficul aerian, nefiind foarte dens. Totodata, conform specialistilor auto, nisipul este extrem de fin si nu este periculos pentru vopseaua masinilor.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.