De marti am spus adio becurilor cu filament de 100W!

  1
  556

  Becurile cu filament de 100W, nu se mai fabrica de marti in toata Uniunea Europeana. Ele vor fi inlocuite cu becuri asemanatoare cu cele din neon, ecologice, iar pana in 2012, pe piata europeana nu se va mai gasi niciun bec cu filament. becuri

  Retragerea becurilor se va face treptat: din 2010 vor disparea cele de 75W, din 2011 cele de 60W, iar in 2012 vor fi scoase de la vanzare si cele de 45W si 40W.

  Magazinele de electrocasnice vor putea vinde aceste becuri pana la epuizarea stocurilor, iar doritorii nu lipsesc deloc. Potrivit companiei de cercetare de piata GfK, germanii si austriecii au cumparat cu frenezie becuri clasice in prima jumatate a acestui an, vanzarile crescand cu 15% anul acesta fata de aceeasi perioada a anului trecut.

  Comisia Europeana se asteapta ca unii comercianti sa dea adevarate lovituri de piata prin scoaterea la raft a unor stocuri mai vechi de astfel de becuri. Urmatoarele pe lista neagra a electricelor energoface sunt becurile de 75 de wati, care vor fi scoase din productie in septembrie 2010.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.