De Sarbatori, beti alcool cu masura

Migrene, arsuri la stomac, balonari, greturi, mers ingreunat, acestea sunt senzatiile neplacute ca urmare a mai multor pahare de alcool baute, in general cu ocazia sarbatorilor.

In general, sfarsitul de an, gratie evenimentelor din aceasta perioada, ofera nenumarate momente prielnice de a bea. Foarte multi „petrecareti” spera ca o supa calda, o cafea neagra cu putina lamaie sau un pahar cu lapte si miere vor calma simptomele cauzate de mahmurela si vor pune capat rapid suferintelor de care au parte.

In realitate, nu exista decat trei metode eficiente: abstinenta, un consum moderat sau rabdarea. Toate tentativele de a grabi eliminarea alcoolului din organism, cu diferite alimente, ceaiuri sau medicamente, sunt sortite esecului. Cea mai buna solutie este aceea de a reflecta asupra cantitatii de alcool pe care vreti sa o beti, dar si la programul pe care il aveti a doua zi.

Alcoolul se elimina in timp

Un important aport de lichide – bineinteles fara alcool – si substante minerale pot restabili echilibrul hidric si mineral, si reduce cate putin simptomele produse de mahmureala. Iesiti des afara la aer curat si asteptati linistiti, fara a accelera eliminarea alcoolului din organism. De altfel, nu exista niciun medicament sau aliment capabil sa scada rapid alcoolemia.

Efectele secundare nu vor intarzia sa apara

Desi alcoolul a fost eliminat, problemele vor continua sa apara. Simptome ca durere de cap, greata, varsaturi sau diaree pot sa va afecteze starea fizica in urmatoarele zile. Oricine depaseste limita trebuie sa stie ca a doua zi nu se va mai simti la fel, capacitatea de concentare va fi scazuta atat la serviciu, cat si acasa. De asemenea, se stie ca din aceasta cauza si in aceasta perioada numarul accidentelor rutiere, cat si domestice, creste foarte mult.

Ce se afla in spatele senzatiei de mahmureala?

Medicina atribuie diverse cauze simptomelor mahmurelii. Deoarece alcoolul are o actiune deshidratanta, persoana care bea mult alcool si putine lichide (fara alcool) elimina din organism foarte repede apa. Consecintele sunt durerile de spate sau ceafa, migrena sau oboseala. Bauturile alcoolice contin, in afara de etanol, anumite substante care favorizeaza senzatia de mahmureala pe o durata mai lunga de timp. Pe de alta parte, alcoolul modifica si ritmul somnului. De aceea, pe langa slabiciune fizica si oboseala excesiva, apare si necesitatea de a dormi foarte mult.

In concluzie, acela care nu doreste sa sufere de mahmureala, este nevoit sa renunte la alcool, sau sa nu-l consume decat cu moderatie.

Sursa: Acasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *