Flexibilitatea programului de la serviciu asigura un stil de viata mai sanatos

1
353

Un loc de munca cu un program flexibil promoveaza obiceiuri de viata mai sanatoase pentru angajati, arata un studiu american. „Persoanele care cred ca au flexibilitate la locul de munca au stiluri de viata mai sanatoase.

Fiecare individ care percepe o crestere in flexibilitatea programului sunt mai predispusi la a incepe sa faca unele schimbari pozitive in stilul de viata”, spune Joseph G. Grzywacz, de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii Wake Forest.

Studiul s-a bazat pe datele adunate de la angajatii unei companii multinationale. Studiul a inclus persoane care aveau o mare varietate de locuri de munca si responsabilitati, de la servicii in administrativ la cele executive. Cercetatorii au examinat felul in care comportamentele in stilul de viata difera intre angajatii cu diferite niveluri de perceptie in privinta flexibilitatii programului la locul de munca si daca acest lucru a influentat, peste un an, schimbarile in stilul de viata, cum ar fi activitatea fizica, obiceiuri sanatoase de somn etc.

Sursa: Acasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.