De „Ziua Mediului” clujenii vor colecta deseuri si vor plantea arbori in Parcul Feroviarilor

  0
  419
  De "Ziua Mediului" clujenii vor colecta deseuri si vor plantea arbori in Parcul Feroviarilor
  De "Ziua Mediului" clujenii vor colecta deseuri si vor plantea arbori in Parcul Feroviarilor

  Mai mult actiuni privind protectia mediului vor avea loc la Cluj-Napoca, incepand din 22 aprilie si pana in 5 iunie. Activitatile sunt orgazinate de Garda Nationala de Mediu (GNM) Cluj.

  Actiunile constau in plantarea de arbori, constientizarea si colectarea selectiva a uleiului comestibil uzat si colectarea PET-urilor la nivelul municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, vor fi colectate DEEE-uri in zona rurala a judetului Cluj. Aceste actiuni vor marca „Ziua Pamantului” respectiv „Ziua Mediului”.

  „In municipiul Cluj-Napoca va avea loc prima actiune in 22 aprile, cand este „Ziua mondiala a Pamantului”. Astfel, fiecare cetatean in aceasta zi ar trebui sa faca ceva pentru aceasta planeta. Vom organiza activitati privind protectia mediului. De asemenea, va avea loc colectarea selectiva si reciclarea deseurilor la nivelul municipiului Cluj-Napoca, dar si in zona rurala a judetului Cluj. Am solicitat spirijinul administratiilor publice locale pentru ca actiunile sa se poata desfasura in conditii bune. De asemenea, in Parcul Feroviarilor vor avea loc plantari de arbori, pentru ca, daca nu se intampla ceva, parcul se va darapana pe zi ce trece. Trebuie ca acesti elevi, copii sa aiba un loc unde sa poata iesi la plimbare, un loc curat, sanatos.

  De asemenea, in 23 aprilie am dori sa incepem in municipiul Cluj-Napoca colectarea uleiului vegetal de la bucatarii. Ne-am gandit la colectarea uleiului pentru ca acesta, daca ajunge pe sol, poate provoca mari distrugeri si poate sa distruga pompele si statiile de epurare. In ultima vreme am avut foarte multe plangeri pe aceasta tema, si atunci ne-am gandit ca trebuie sa facem ceva pentru evitarea acestor probleme.

  Din 30 aprilie pana in 5 iunie va avea loc actiunea de colectare de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE): „Pana la sfarsitul anului 2011 ar fi trebuit sa fie adunate de la cetateni 4 kg pe cap de locuitor, insa acest lucru nu s-a intamplat. Speram sa avem sprijin din partea autoritatilor publice pentru a duce la bun sfarsit aceasta actiune, care sa si aiba rezultate”, a spus Imre Lenke, prim-comisar la GNM Comisariatul Regional Cluj

  Tot in 23 aprilie, incepand cu ora 12:00 va avea loc o actiune de igienizare si curatare, unde vor fi plantati 100 de arbori printre care salcii, tei, corcodusi. La actiune vor participa, pe langa elevi ai liceului Bathoty si o parte dintre jucatorii lotului mare de fotbal CFR 1907.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.