Decizie – Guvernul vrea sa reducem poluarea

0
303

Premierul Calin Popescu Tariceanu se face din nou ca il intereseaza protectia mediului. Tariceanu a declarat ieri la inceputul sedintei de Guvern ca va incepe la nivelul administratiei centrale si locale mai multe actiuni pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Premierul a cerut in acest sens unor ministere sa prezinte planuri de reducere a poluarii. Tariceanu a solicitat ministrului Economiei si Finantelor sa prezinte Executivului un program pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon rezultate din incalzirea cladirilor in care functioneaza autoritatile administratiei publice centrale si locale.

De asemenea, Tariceanu a cerut Ministerelor Mediului si Transporturilor sa elaboreze un program de aliniere a parcurilor auto ale administratiei centrale, locale, ale agentiilor guvernamentale si societatilor comerciale cu capital majoritar de stat la parametrii de protectie a mediului propusi de Uniunea Europeana.

FARA MASINI PUTERNICE. Primul-ministru a solicitat ca masinile cu grad mare de poluare folosite in administratie sa fie inlocuite cu masini putin poluante. Aceasta reglementare va fi facuta de Ministerul Transporturilor. Tariceanu a formulat o cerere similara si saptamana trecuta, cand a solicitat Ministerelor de Finante si Mediului sa introduca pentru administratia centrala si locala norme de utilizare a resurselor energetice din cladiri si parcurile auto proprii, care sa limiteze si folosirea autovehiculelor mari consumatoare de combustibil.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.