Array

Decizie istorica pentru Formula 1: din 2013 se vor folosi doar motoare “Eco”!

Federatia Internationala de Automobilism a decis ca, din sezonul 2013, sa fie introduse mult criticatele motoare ecologice.

Federatia Internationala de Automobilism a decis ca, din sezonul 2013, sa fie introduse mult criticatele motoare ecologice.

In ciuda opozitiei tuturor team-urilor din Formula 1FIA a decis ca monoposturile de Formula 1 sa fie echipate in 2013 cu motoare in patru cilindri, de 1,4 litri, mai ecologice. Asta inseamna insa si o putere mult mai mica iar echipele vor f nevoite sa dezvolte foarte mult aerodinamica pentru a creste performantele.

“Propulsoarele, al caror regim maximal va fi blocat la 12.000 de turatii/minut (pina acum, propulsoarele erau limitate la 16.000rpm), vor dispune de sisteme de gestiune si recuperare a energiei. Eficacitatea aerodinamica, indusa de modificarile din regulament, va fi astfel privilegiata, ceea ce va conduce la o reducere cu 35 la suta a consumului de combustibil“, a anuntat FIA intr-un comunicat oficial.

Cele mai multe critici au venit insa din partea producatorilor de motoare, care au mai putin de doi ani la dispozitie sa dezvolte noile modele. In aceste conditii, presa internationala se asteapta ca mai multi furnizori sa se retraga din 2013, printre care si Lotus.

De asemenea, consiliul FIA a hotarit ca din sezonul viitor Marele Premiu al Statelor Unite sa revina in calendarul Formulei 1, la 5 ani de la ultimul grand prix de pe tarim american. Cursa din Statele Unite se va disputa pe noul circuit din Austin, Texas.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,331FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente