Delta Dunarii: Autoritatile reiau un proiect mai vechi de taxare a turistilor

  Delta Dunarii: Autoritatile reiau un proiect mai vechi de taxare a turistilor
  Delta Dunarii: Autoritatile reiau un proiect mai vechi de taxare a turistilor

  Administratorii Deltei vor sa introduca in puncte cheie automate care sa elibereze permise de agrement si pescuit pentru turisti. Astfel, spun sefii Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), autoritatile vor castiga mai multi bani din tichetele obligatorii pentru toti vizitatorii Deltei, iar turistii nu vor mai fi pasibili de amenda, daca uita sa isi procure bilete de acces de la sediile institutiilor locale abilitate. De la vorbe pana la fapte, cale lunga insa: fostii administratori ai Deltei au incercat, fara succes, si in urma cu trei ani sa implementeze sistemul automat de emitere a biletelor, iar cei noi nu par sa cunoasca realitatea din teren.

  Actualul guvernator al Rezervatiei, Lucian Simion, spera ca primul automat, pentru care s-a intocmit deja fisa de achizitie, sa intre in posesia ARBDD pana la finele anului curent, iar in 2015 sa achizitioneze alte patru asemenea aparate.

  Povestea automatizarii procesului de taxare a accesului in Delta nu este, insa, deloc noua: si in anul 2011, fosta conducere a ARBDD a anuntat ca doreste achizitionarea unor automate pentru eliberarea permiselor de acces in Delta, insa intentia de la acea vreme a autoritatilor nu s-a concretizat.

  Din 2014, situatia va fi alta, promite Lucian Simion, desi tot el marturiseste ca nu este intocmai la curent cu realitatile institutiei pe care o conduce: intrebat care sunt amenzile pe care le risca cei care viziteaza sau pescuiesc in Delta fara bilet, proaspatul guvernator recunoaste ca nu stie valoarea acestor penalitati.

  “In momentul de fata nu pot sa va spun efectiv care sunt amenzile. O sa revin…vi le transmit in scris”, a declarat, intr-un interviu pentru RFI, seful ARBDD, Lucian Simion, fost prefect de Tulcea si, de o luna si jumatate, guvernator al Rezervatiei.

  Automatele din Delta nu sunt unicul proiect al ARBDD. Guvernatorul Lucian Simion spune ca va implementa in viitor o colaborare cu pensiunile si hotelurile din Delta Dunarii prin care acestea sa aiba la vanzare permise de vizita si pescuit pentru turisti.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *