Array

Delta Dunarii, mai ocupata in prag de iarna decat vara

Delta Dunarii, mai ocupata in prag de iarna decat vara
Delta Dunarii, mai ocupata in prag de iarna decat vara

In primele doua luni de vara, gradul de ocupare a bazelor turistice din Delta a fost de 15-20 la suta, mai ales din cauza inun datiilor. In aceste zile insa, in prag de iarna, vremea frumoasa a favorizat continuarea turismului in Delta Dunarii. Silviu Gheorghe, presedintele ANTREC Tulcea, a declarat ca peste 40 suta din capacitatea de cazare a pensiunilor turistice din Delta este ocupata.
“Turistii care au ales sa petreca, in noiembrie, cateva zile de vacanta in Delta sunt cei care iubesc pescuitul, dar si peisajul fascinant din tinutul dintre ape din timpul toamnei”, a declarat acesta.

S-au pregatit din timp

Patronii bazelor de turism din Delta spun ca au pregatit din timp actiunea de prelungire a sezonului turistic pe timpul toamnei. Pensiunile turistice din zona au fost dotate cu centrale termice pentru a asigura confortul corespunzator in zilele friguroase. S-au facut oferte la agentiile de turism pentru extrasezonul de toamna din timpul verii, iar turistii care sunt pescari sau vanatori inraiti au fost anuntati, de asemenea, din vreme ca pot veni in vacanta nu doar la hotelurile la care trageau in anii precedenti, ci si la pensiunile din majoritatea localitatilor din Delta.

Reduceri de preturi

Operatorii de turism au facut de asemenea reduceri cu cel putin 25 la suta la preturile practicate pentru cazare. Astfel, in noiembrie costul unei vacante de weekend in respectivele pensiuni se ridica la cel mult 200 de lei. Reducerea a facut ca, in aceste zile, gradul de ocupare a pensiunilor din Murighiol, Dunavatul de Jos, Mahmudia si Crisan este de 90 la suta. Si hotelurile plutitoare din Delta sunt pline cu turisti. Patronii hotelurilor plutitoare percep intre 120 si 150 de euro pe o zi petrecuta la bord, pret in care sunt cuprinse cazarea si masa. Ei sustin ca turistii care au urcat in aceasta toamna la bordul acestor ambarcatiuni turistice sunt, cu precadere, vanatori si pescari de stiuca. Presedintele ANTREC Tulcea mai spune ca prelungirea sezonului turistic in Delta pe parcursul tuturor lunilor de toamna i-a salvat de la faliment pe operatorii din zona.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente