Liceenii au iesit la plantat de copaci

  0
  311
  Concurs de voluntariat ecologic pentru elevii clujeni
  Concurs de voluntariat ecologic pentru elevii clujeni
  Elevii de la

  Elevii din sase licee din Bucuresti au iesit in parc si au sadit peste 500 de plante si pomi. S-au inarmat cu lopeti, galeti cu apa si mult spor de munca si au plantat intr-o ora sute de flori si pomi in Parcul National.

  Prima echipa: baietii dau de zor la lopata, fetele se uita de pe margine si dau indicatii alaturi de dirigintele clasei. Unele nu vor sa-si strice manichiura si prefera doar sa priveasca. Doi metri mai incolo, sarcinile se schimba. Fetele sunt cele care conduc „operatiunile” de plantare. Baietii se ocupa cu fotografiatul. Elevii de la clasa a X-a F de la Liceul „C.A. Rosetti” s-au gandit sa-si puna amprenta pe pomii plantati de ei.

  Cateva fete au pregatit pietricele albastre si galbene. „Ne-am gandit sa decoram pomul proaspat plantat cu pietre vopsite in culorile liceului nostru”, spune Madalina, eleva in clasa a X-a F. Colegul lor, Alexandru Ionita si-a scris chiar si numele pe o bucata de rogojina si a pus-o in copacul sadit de el. „Am plantat un salcam si o sa am grija de el de cate ori o sa am ocazia si o sa trec prin parc”, spune Alexandru, mandru de copacul lui.

  Un alt grup de elevi, in frunte cu diriginta, au plantat un bradut pe care l-au decorat cu o fundita rosie in asteptarea sarbatorilor de iarna. „Am venit sa ne si noi aducem contributia la infrumusetarea orasului. Am decis sa vin cu toata clasa si sunt mandra de ei. Nu a fost nevoie sa ii imping de la spate, au venit apoape toti. Ei se implica mereu in activitati extrascolare”, spune diriginta Catalina Ghergheli.

  Fiecare membru din echipa a avut sarcini precise. Unul punea pamantul langa planta, altul tinea de pom pentru a fi plantat drept, iar alti elevi, „udatorii”, asa cum s-au poreclit ei, aduceau apa.

  TAGURI
  liceeniplantat copacibucurestiparcsaditlopetialexandru ionita
  Chiar daca elevii bateau apropo-uri profesorilor ca ar trebui sa primeasca o nota buna pentru activitatea lor, dascalii nu s-au lasat induplecati asa usor.”Activitatile extrascolare nu se puncteaza. Nu cred ca au nevoie de o nota buna, avand in vedere ca oricum notele lor sunt medii spre mari”, sustine profesoara de engleza, Catalina Ghergheli.

  Actiunea „Toamna la plantat de pomi”, organizata de Primaria Sectorului 2, a urmarit constientizarea tinerilor despre importanta pe care o are ingrijirea mediului inconjurator si cresterea suprafetei de spatiu verde pe cap de locuitor.

  Premii in valoare de 3 milioane de lei

  Aceasta este de fapt ultima etapa a proiectului „Primavara scolilor”, concurs in cadrul caruia aproximativ 5.000 de elevi din scolile sectorului 2 din Bucuresti au fost recompensati cu echipamente multimedia si IT de ultima generatie, in valoare de 3 milioane de lei. In cadrul proiectului, tinerii s-au intrecut in actiuni de ecologizare, concursuri si spectacole pe teme legate de cunoasterea, conservarea si protectia mediului inconjurator. Pentru editia din 2011, primaria pune la bataie premii de peste 3,5 milioane de lei.

  „Am plantat un salcam si o sa am grija de el de cate ori o sa am ocazia.”
  Alexandru Ionita
  elev

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.