Delta Dunarii si cetatile dacice, obiective strategice de export

  0
  441
  Delta Dunarii si cetatile dacice, obiective strategice de export
  Delta Dunarii si cetatile dacice, obiective strategice de export

  Rezervatia Delta Dunarii, comunitatile rurale vechi si cetatile dacice, precum Sarmizegetusa Regia, sunt obiective strategice de export pentru urmatorii cinci ani. Turismul rural si ecoturismul au fost incluse in Strategia de Export a Romaniei pentru 2011-2015 ca avand potential maxim de dezvoltare.

  Aceste sectoare sunt considerate „creatoare de imagine prin excelenta, calitate, traditie, competenta”. Aceasta mai ales pentru ca in perioada 2004 - 2009 numarul pensiunilor turistice rurale a crescut cu 212%. Pentru urmatorii ani se are in vedere cresterea performantelor la export ale turismului rural si ecoturism prin capitalizarea avantajelor competitive ale acestora precum patrimoniul natural si cel cultural spiritual.

  Pentru biosistemele ecologice unice precum Rezervatia Delta Dunarii, comunitatile rurale vechi, cetatile dacice, cum ar fi Sarmizegetusa Regia, Costesti Cetatuia, Cetatea Blidaru, Cetatea Luncani-Piatra Rosie, Cetatea Capalna, se impune o promovare turistica adecvata, se arata in documentul elaborate de specialistii Ministerului Economiei.

  In acest scop, Strategia prevede promovarea agresiva in tara (birouri de informare) si in afara tarii a acestor sectoare, imbunatatirea competentelor companiilor private in domeniu, atat pentru exportatorii aflati la inceput, cat si pentru cei dezvoltati.

  Sectorul turismului rural include orice activitate de turism organizata si care se desfasoara in mediul rural, care face uz de patrimoniul national (patrimoniu natural, materiale si mostenirea spirituala culturale), precum si echiparea de turism, structuri, inclusiv case de oaspeti si ferme turistice agroturism.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.