Angajatii BCR au plantat copaci la Virtescoiu

0
507
Angajatii BCR au plantat copaci la Virtescoiu
Angajatii BCR au plantat copaci la Virtescoiu

O suta de angajati ai Bancii Comerciale Romane atit din Vrancea cit si din alte judete, impreuna cu voluntarii Filialei de Cruce Rosie Vrancea, au plantat circa 400 de pomi fructiferi la Virtescoiu.

Actiunea a fost implementata de organizatia „Mai mult verde” in gradina ce apartine Asociatiei Comunitare „Maria Francisca” din Virtescoiu, denumita asa in mod onorific pentru munca depusa de aceasta olandeza in numele a tot ce reprezinta Crucea Rosie. Pe sase mii de metri patrati au fost plantati meri, peri si alti pomi fructiferi. „Noi ne-am dorit sa venim in sprijinul acestor oameni, dar totodata sa le devoltam si spiritul antreprenorial. Sint citeva sute copaci si cind vor face fructe acestea vor putea fi culese si pe urma vindute, iar banii cistigati sa fie folositi de beneciarii centrului „Casa Bavareza”. De asemenea, fructele vor putea fi folosite si pentru consumul propriu”, a declarat Eduard Lazarica, reprezentant BCR. La rindul ei, Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Rosie, spune ca de fructe vor beneficia toti beneficiarii programelor derulate de organizatie. (S. T.)

Moment de reculegere pentru militarul mort in Afganistan

Militarii din Garnizoana Focsani au participat ieri dimineata la o serie de ceremonii militare si religioase organizate dupa decesul caporalului Constantin-Laurentiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” Craiova, cazut la datorie in Afganistan. In semn de recunostinta si pretuire, militarii au tinut un moment de reculegere pentru cel ce si-a dat viata in timpul unei misiuni de patrulare. Acest moment nu putea fi trecut cu vederea de militarii din Focsani care au executat pe parcursul anilor mai multe misiuni in teatrele de operatii din Irak, Kosovo si Afganistan. Unii dintre militari inca mai poarta urmele ranilor suferite in urma confruntarilor avute cu talibanii. Caporalul Constantin-Laurentiu Lixandru a fost ranit grav joi in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat. Desi a fost transportat la Spitalul din baza Lagman, soldatul a murit la scurt timp. (R. M.)

Spitalele se pregatesc pentru o noua serie de angajari

Spitalele se pregatesc pentru o noua runda de angajari dupa ce Ministerul Sanatatii a decis prelungirea termenului de redistribuire a personalului medico-sanitar din unitatile inchise. In cadrul unei videoconferinte, ce a fost organizata joi, autoritatile din sanatate au fost instiintate ca s-a decis organizarea unei a IV-a etape de redistribuire a personalului. In zilele de marti si miercuri cadrele medicale isi vor putea depuneoptiunile la Directia de Sanatate Publica, iar redistribuirea va fi realizata in zilele de 12 si 13 mai. Chiar daca ministrul Attila Cseke a anuntat ca ITM-ul va fi sesizat in cazul in care managerii vor refuza sa faca angajari pe posturile vacante, autoritatile din Vrancea spun ca nu au existat probleme si ca cererile au fost rezolvate. Un singur salariat de la fostul spital din Marasesti nu si-a gasit de munca dupa primele etape de redistribuire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.