Demonstratie de graffiti la actiunea ”Verde pentru biciclete” de sambata. Fa cunostinta cu autorul si opera sa!

Demonstratie de graffiti la actiunea ”Verde pentru biciclete” de sambata. Fa cunostinta cu autorul si opera sa!

In cadrul actiunii ”Verde pentru biciclete” de sambata, 22 august, va avea loc si o demonstratie de graffiti, de la orele 17. Aceasta se va desfasura pe tot parcursul evenimentului, pana la incheierea turului cu bicicletele prin oras.

Verde pentru Biciclete organizeaza la Lugoj doua manifestari cu ocazia Saptamanii Europene a Mobilitatii

Autorul este Alexandru Dandu, un tanar lugojean, student la Facultatea de Arte si Design din Timisoara, iar locatia aleasa este fostul teren de fotbal din parcul George Enescu. ”Voi face un desen liber, pe o tema in concordanta cu evenimentul. Nu stiu exact ce voi desena, ma voi hotari la fata locului”, a declarat Alexandru Dandu pentru Redesteptarea.

Face graffiti de la noua ani!

Tanarul a inceput sa practice arta stradala de la varsta de noua ani. Primele sale expozitii le-a sustinut la 9 si la 11 ani. De atunci a mai participat la evenimente doar cu Clubul Elevilor din Lugoj sau pur si simplu proiecte personale.

”Fac graffiti de la noua ani, insa in ultimul timp am incercat ca arta pe care o fac pe strada sa o pot pune intr-un spatiu mai conformist, o galerie de arta sau pur si simplu lucrari care sa isi aiba locul in casele oamenilor”, a continuat tanarul.

Cele mai importante evenimente la care a luat parte si unde si-a expus lucrarile au avut loc chiar in acest an, la Student Fast si la Internatinal Street Art. La ultimul, care a avut loc la Timisoara in urma cu doua saptamani, a avut expusa o lucrare la Iulius Mall, in parcarea albastra de la subsol. La International Street Art au mai participat artisti din Elvetia, Austria, Timisoara, Brasov si Bucuresti.

Alexandru spune ca arta stradala presupune, pe langa talent, rabdare si mult timp alocat. ”In primul rand trebuie sa-ti placa. Acesta e cel mai important lucru in tot ceea ce faci. Un artist de graffiti trebuie sa isi cumpere el materialele, sa isi aleaga locurile, plus ca e riscant deoarece e ilegal oarecum. Elementul principal este spray-ul. Cu el se lucreaza cel mai des, insa exista si markere, postere si tot felul de materiale mai nonconventionale pentru a face graffiti. Arta stradala presupune o munca de 24 de ore. Daca activezi in asa ceva esti non stop angrenat in acesta activitate”, a adaugat tanarul.

Alexandru Dandu a marturisit ca atunci cand s-a apucat de graffiti a cautat tot felul de cladiri parasire pentru a-si expune lucrarile, intrucat stia ca nu este atat de profesionist incat sa si le expuna intr-o zona mai centrala.

”Cautam tot felul de cladiri parasite unde intram si desenam sau pur si simplu mi-am desenat toti peretii. De curand am inceput sa lucrez mai la vedere, iar rezultatul a fost foarte apreciat de prieteni si cunoscuti. In timp vreau sa evoluez si sa trec de la arta de strada la un nivel mai ridicat”, a incheiat Alexandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *