Festivalul Oierilor, la Tohanu Nou

Festivalul Oierilor, la Tohanu Nou

Serviciul pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale din cadrul Centrului Cultural Reduta si Asociatia Crescatorilor de Ovine si Ecvine Brasov organizeaza in data de 21-23.09.2012, “Festivalul Oierilor” – targ de produse traditionale. Evenimentul se va desfasura in locatia Tohanul Nou – Tabara si este organizat cu ajutorul Federatiei Oierilor de munte din Romania, Asociatia crescatorilor de ovine si ecvine din Romania, Asociatia crescatorilor de taurine, filiala Bran si Primaria si Consiliul Local Zarnesti.

Pe parcursul celor doua zile de festival au loc expozitii cu vanzare de produse traditionale din carne si lapte, expozitie de animale cu premiere si vanzare, expozitie cu vanzare produse mestesugaresti, expozitie cu vanzare de masini agricole si utilaje specifice zonei montane, echitatie si plimbari cu trasura, concurs privind abilitatile oieritului montan si transhumantei, concurs “Cel mai bun produs traditional”.
Presedintele Asociatiei crescatorilor de ovine si ecvine din Brasov, Eugen Gontea, a declarat: “Pentru copii avem plimbari cu trasura, cu magarul, cu poneiul, cine vrea sa faca echitatie, avem echitatie. Va fi amenajat si un loc de joaca pentru copii”.
Atmosfera va fi intretinuta de un recitalurile binecunoscutilor Nelu Albu si Marcel Tarnaveanu.

Programul evenimentului:

SÂMBĂTĂ ORA 10.30

Deschiderea oficiala
* coboratul oilor
* ravasitul oilor
* expozitie canina
• Recital Nelu Albu

DUMINICĂ ORA 10.00

*Expozitie de ovine cu vanzare
* concurs “Cel mai bun produs traditional”
* concurs privind abilitatile oieritului montan si transhumantei
Recital Marcel Valceanu
Invitat special Robert Tarnaveanu

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente