Array

Descoperiri uimitoare care schimba ce se stia despre planeta Marte

Descoperiri uimitoare care schimba ce se stia despre planeta Marte

Unul din motivele pentru care apa nu mai curge pe suprafata planetei Marte este ca atmosfera de aici este mai mica de 1% din densitatea Pamantului.

Insa profesorul Josef Dufek, de la Universitatea Georgia Tech a analizat un crater lasat de un fragment de roca cu aproximativ 3,5 miliarde de ani in urma, si a realizat dupa adancimea craterului ca atmosfera trebuie sa fi fost candva mult mai groasa ca acum.

Potrivit DailyMail, acesta si-a inceput cercetarile pe baza unui fragment de piatra propulsat in atmosfera martiana in timpul unei eruptii vulcanice, acum aproximativ 3,5 miliarde de ani.

Marte Spirit Rover a aterizat in anul 2007, iar acesta a putut sa arunce o privire atenta la fragmentele lasate si sa calculeze dimensiunea si profunzimea acestora. Echipa a creat apoi cratere proprii pentru comparatie si particule de aceeasi dimensiune cu cele gasite de Marte Spirit Rover.

Cercetatorii au scos la iveala prin anumite masuratori faptul ca era nevoie de o presiune atmosferica de 20 mai mare decat cea de acum pentru a fi format un crater de dimensiunea celui gasit. Acest lucru sugereaza ca Marte a avut odata o atmosfera mult mai groasa.

Un studiu anterior a demonstrat ca pe Marte a fost gasit ipsos, indicand faptul ca pe aceasta planeta a existat apa.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente