Deseuri medicale aruncate la groapa de gunoi

0
289

Cateva zeci de kilograme de deseuri medicale au fost descoperite, ieri, la groapa de gunoi de langa cartierul Sohodol, o colonie muncitoreasca situata intre orasele Lupeni si Vulcan.

Perfuzii folosite, pansamente si fese care provin de la unitatile sanitare din zona au fost aruncate la groapa de gunoi ecologica aflata la doar cativa pasi de sediul Primariei Lupeni.

Oamenii din comunitatea respectiva povestesc ca sunt ingroziti de ceea ce se intampla, cu atat mai mult cu cat nu este pentru prima data cand asemenea deseuri sunt imprastiate in zona. Mai mult decat atat, copiii din zona se joaca pe langa groapa de gunoi si ar putea intra in contact direct cu aceste deseuri. „Avem copii mici, care oricand se pot intepa cu seringile alea si cine stie ce boli pot lua. E ingrozitor”, spune o femeie care locuieste in colonia de case.

„Le-am dat foc cand am mai gasit asa ceva aici. E un pericol pentru noi si copiii nostri. Sa vina cineva sa le ia, ca pe noi ne amendeaza daca le ardem”, povesteste Nicolae Ciurea, localnic. De altfel, multi oameni care traiesc in zona cauta mereu la groapa de gunoi pentru a aduna deseuri metalice sau cartoane.

Autoritatile cauta vinovatii

Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica Hunedoara sustin ca nu aveau habar de existenta acestui focar cu deseuri medicale si au demarat o ancheta pentru a stabili provenienta lor. „Nu am stiut ca ar exista asa ceva acolo. Am demarat o ancheta si reprezentantii din teritoriu vor face toate demersurile pentru a afla de unde provin deseurile respective”, sustine medicul Dan Magheru, director executiv al ASP Hunedoara.

La randul lor, inspectorii de mediu din cadrul Primariei Vulcan au demarat si ei o ancheta. „In mod normal, aceste deseuri medicale ar fi trebuit incinerate. Trebuie sa aflam spitalul sau unitatea sanitara de unde provin, iar cei vinovati vor fi trasi la raspundere”, a declarat inspectorul de mediu Daniela Tanasescu.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.