Deseurile de pe Flaminia, descarcate langa dana de pasageri

  0
  454
  Şase dintre cei 19 marinari aflaţi la bordul navei Flaminia refuza sa mai lucreze pe nava
  Deseurile de pe Flaminia, descarcate langa dana de pasageri
  Deseurile de pe Flaminia, descarcate langa dana de pasageri

  Imagini inedite realizate de Baricada Verde arata cum in portul Constanta s-a inceput descarcarea navei Flaminia, care este acostata langa dana de pasageri a portului. Mii de tone de fier vechi, sute de substante a caror compozitie chimica este incerta sunt tranferate de pe nava in dana operatorului portuar UMEX.

  ”Costumele lucratorilor ne arata ca autoritatile, desi ne linistesc, iau foarte serios in calcul pericolul”, spun reprezentantii Baricada Verde. Nava Flaminia, sub pavilion german, distrusa partial in urma unui incendiu anul trecut, contine 23.000 de tone de deseuri, iar 14.000 de tone dintre acestea au fost declarate „import ilegal” de catre autoritatile romane, acestea trebuind sa fie preluate de catre statul german.

  Nava portcontainer MSC Flaminia, sub pavilion german, a acostat, in luna mai, in Portul Constanta, asteptand aprobari de la autoritatile romane pentru a fi decontaminata de deseuri periculoase si reparata la Santierul Maval Daewoo din Mangalia, dupa ce a luat foc in largul Oceanului Atlantic, in 2012.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.