Deseurile provenite de la fermele din Hunedoara polueaza aerul si solul

Ferme de animale sunt daunatoare pentru mediu. In trei localitati hunedorene, deseurile provenite de la porcii, vacile sau pasarile din ferme polueaza aerul si solul. Localnicii se plang de mirosul insuportabil, accentuat de caldura. Reprezentantii Ministerului Mediului au gasit o solutie pentru a elimina sursa poluarii, insa ea va putea fi pusa in practica abia peste 2 ani.
deseuri
Dejectiile animale provenite de la fermele din Soimis, Geoagiu si Orastie sunt aruncate la intamplare, fie pe malul Muresului, fie pe campurile din apropierea localitatilor. Depozitate haotic, fara sa fie tratate sau distruse corespunzator, deseurile polueaza aerul, spre disperarea localnicilor.

“Deschidem geamul cand nu e miros, cand e miros nu mai deschidem nimic”, se plange un localnic.

Nu doar aerul este afectat de resturile provenite de la ferme. Specialistii in mediu spun ca nitritii si nitratii din deseuri polueaza apa si solul din zonele respective.

Ministerul Mediului a identificat resursele pentru realizarea unui punct unic in judet pentru tratarea si eliminarea acestor categorii de deseuri care provoaca serioase probleme de disconfort in judet”, a declarat Georgeta Babaras, inspector-sef APM Hunedoara.

Proiectul unei statii unice de colectare, tratare si apoi eliminare a deseurilor va fi implementat insa abia in urmatorii doi ani. Pana atunci, localnicilor din zona nu le ramane decat sa suporte in continuare mirosul insuportabil.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente