Despre antreprenoriatul rural „verde”, cu invitati de peste hotare

0
398
Despre antreprenoriatul rural „verde”, cu invitaţi de peste hotare
Despre antreprenoriatul rural „verde”, cu invitati de peste hotare
Despre antreprenoriatul rural „verde”, cu invitati de peste hotare

Reprezentanti ai autoritatilor locale si nationale, precum si invitati din mai multe tari europene au participat, joi, la conferinta finala din cadrul proiectului HENGE – „Patrimoniu si resurse naturale pentru un antreprenoriat verde”, organizata de Camera de Comert si Industrie (CCI) Bistrita-Nasaud, la Coroana de Aur. In fapt, au fost prezentate rezultatele acestui proiect, prin intermediul caruia, incepand din luna octombrie 2011 si pana la sfarsitul lunii septembrie a.c., organizatiile implicate au urmarit instruirea tinerilor, a femeilor si a adultilor cu un nivel scazut de calificare din mediul rural, pentru a-si putea construi un mod de trai valorificand resursele naturale si culturale locale.

„Pentru a atinge obiectivele proiectului, consortiul a dezvoltat un program de instruire on-line inovator, adaptat grupurilor tinta din zonele rurale, care ii incurajeaza pe cei interesati sa evalueze si sa exploateze potentialul patrimoniului construit, cultural si natural prin crearea/dezvoltarea afacerilor rurale. Cursul este un prim pas pentru cei care iau in considerare auto-ocuparea si are ca impact, pe termen lung, o mai mare stabilitate a fortei de munca in zonele rurale, contribuind la limitarea depopularii acestora”, potrivit CCI BN. Detalii se gasesc pe site-ul www.henge-rural.eu.
In cadrul conferintei de joi au fost prezentate exemple de buna practica din Romania, Bulgaria, Spania, Turcia si Lituania, fiind planificat si workshopul „Conservarea resurselor naturale si mostenite (Ce putem face la nivel local)”.

Proiectul HENGE – „Patrimoniu si resurse naturale pentru un antreprenoriat verde” a beneficiat de finantare prin Programul Leonardo da Vinci si a fost implementat de CCI BN, in parteneriat cu organizatii din Bulgaria, Turcia, Lituania, Scotia si Irlanda de Nord, sub coordonarea Lawton School, Spania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.