Festivalul International al Filmului de Arta, Ecologie si Turism revine in Capitala intr-o formula-experiment

Festivalul International al Filmului de Arta, Ecologie si Turism revine in Capitala intr-o formula-experiment
Festivalul International al Filmului de Arta, Ecologie si Turism revine in Capitala intr-o formula-experiment

Festival International al Filmului de Arta, Ecologie si Turism (IFFEST DOCUMENT.ART.) revine in Capitala la 20 de ani de la debut, intr-o formula-experiment, numai cu filmul romanesc de turism, in perioada 26-28 septembrie.

Aflat in calendarul de evenimente internationale al Organizatiei Mondiale a Turismului pe luna septembrie, in cel al Comitetului International al Festivalurilor de Film Turistic (CIFFT) din Viena, al ITCO din Roma, IFFEST DOCUMENT. ART. paraseste sala de cinema si opteaza pentru cele ale altor asezaminte cu valente formativ-educative, peliculele de ecologie si turism urmand sa poata fi vazute joi si sambata la Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”.

Vernisajul expozitiei „Inside/ Outside” de arta decorativa a Danielei Frumeseanu si Alexandrei Buduru, prezentat de Doina Isfanoni, critic si istoric de arta, va preceda deschiderea oficiala a IFFEST DOCUMENT. ART., care va avea loc joi, la ora 17,00, in Sala Multimedia a Muzeului „Grigore Antipa”, Bucuresti.

Filmele de arta si turism se vor intalni cu iubitorii de carte care viziteaza libraria Bastilia din Piata Romana, in vreme ce documentarul spaniol si cativa dintre autorii lui se vor intalni cu cinefilii care vor participa la galele gazduite pe 27 si 28 septembrie de Institutul Cervantes din Bucuresti.

In competitia festivalului au intrat 27 de filme din Austria, Brazilia, Cehia, Chile, Croatia, Cuba, Dubai, Franta, Italia, Kenya, Polonia, Portugalia, Rusia, Spania. Si-au confirmat prezenta la festival regizori din Austria, Italia, Polonia, Serbia, Spania si, bineinteles, Romania. Pentru prima data in finala celor mai bune documentare care candideaza pentru premii intra si trei filme romanesti.

Inchiderea si Gala de premiere a festivalului vor avea loc sambata, 28 septembrie, la Muzeul „Grigore Antipa”, Sala Multimedia.

IFFEST DOCUMENT. ART. a fost fondat in 1993 de Nicolae Luca, scriitor si cineast, este organizat de Asociatia Romana de Film „Document.Art.” cu sprijinul Uniunii Cineastilor din Romania si are ca parteneri Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” Bucuresti, Institutul Cervantes Bucuresti, libraria Bastilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *