?coala de Var? „Antipa”

Scoala de Vara „Antipa”

Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa” invita  elevii cu varste cuprinse intre 8 si 15 ani sa se inscrie la cursurile unei altfel de scoli … Scoala de Vara „Antipa”, organizata, de luni pana vineri, in perioada 30 iunie  – 5 septembrie 2014. La fel ca in fiecare an, copiii pot testa, doar la…

Citește mai departe
Antipa, primul muzeu carbon neutru din Europa

Antipa, primul muzeu carbon neutru din Europa

In acest an, de Ziua Internationala a Mediului, pe 5 iunie, Muzeul „Antipa” a devenit, in mod oficial, primul muzeu carbon neutru din Europa. Pentru a minimaliza impactul asupra mediului, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” si-a compensat amprenta de carbon aferenta anului 2013, contribuind, astfel, la dezvoltarea unui proiect verde. Amprenta de carbon…

Citește mai departe
Delta Bucure?tiului nu a primit statut de parc protejat

Descopera Parcul Natural Urban Vacaresti in Noaptea Muzeelor (17 mai 2014)

Descopera Parcul Natural Urban Vacaresti in Noaptea Muzeelor (17 mai 2014) intr-o expozitie de fotografie, deschisa la Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”. Expozitia cuprinde fotografii, concepte de arhitectura si idei de dezvoltare urbana realizate de fotograful Helmut Ignat impreuna cu „Save or Cancel”. Expozitia este realizata cu sprjinul Alpha Bank. Pe locul constructiilor…

Citește mai departe

Pe 6 aprilie, la Muzeul Antipa, puteti afla cum se comporta pasarile migratoare in decursul unui an

Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” si Uninvented Kids, partea mai mica si mai zglobie a companiei Uninvented Theatre, continua conferintele pentru copii (prescolari si scolari), sustinute de catre cercetatorii Muzeului si papusile de tip “Muppets”.  Interactive, pline de intrebari si raspunsuri surprinzatoare, bogate in informatii accesibile, fixate in memoria participantilor prin dialog cu…

Citește mai departe

Manuk-dewata sau Pasarile paradisului, la Muzeul „Antipa”

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” continua seria conferintelor din cadrul proiectului „Istoria lumii vii in 10 exponate”. Acest proiect este realizat de catre Muzeul „Antipa” in colaborare cu revista educationala ”Terra Magazin” si isi propune sa prezinte elevilor si publicului larg, 10 dintre cele mai importante piese din expunerea permanenta a Muzeului. Duminica,…

Citește mai departe

Muzeul Antipa ar putea trece in subordinea Ministerului Mediului

Directorul general al Muzeului Taranului Roman (MTR), Virgin Stefan Nitulescu, a afirmat ca Muzeul de istorie Naturala „Grigore Antipa” ar urma sa treaca in subordinea Ministerului Mediului, iar MTR va trece in subordine Muezeului National de Istorie Naturala, dupa unificarea cu Muzeul Satului. Intr-o scrisoare deschisa transmisa, marti, premierului Victor Ponta, Nitulescu a spus ca…

Citește mai departe

Festivalul International al Filmului de Arta, Ecologie si Turism revine in Capitala intr-o formula-experiment

Festival International al Filmului de Arta, Ecologie si Turism (IFFEST DOCUMENT.ART.) revine in Capitala la 20 de ani de la debut, intr-o formula-experiment, numai cu filmul romanesc de turism, in perioada 26-28 septembrie. Aflat in calendarul de evenimente internationale al Organizatiei Mondiale a Turismului pe luna septembrie, in cel al Comitetului International al Festivalurilor de…

Citește mai departe
Dobrogea ascunde cea mai mare rezerv? de ap? potabil? din România

S-a deschis expozitia „Dobrogea, intre pamant si mare, amprenta timpului si a omului”

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina – GeoEcoMar, in calitate de co-organizator, are placerea sa anunte deschiderea expozitiei „Dobrogea, intre pamant si mare, amprenta timpului si a omului”, un eveniment multiplu organizat sub egida Ambasadei Frantei in Romania. Expozitia, care se va desfasura in perioada 18 mai – 15 iulie 2012 si…

Citește mai departe

Delfini morti pe plaje

11 cadavre de delfini au fost descoperite zilele acestea pe plajele litoralului, probabil victime ale plaselor intinse in adincuri de braconieri. Mamiferele au fost duse in laborator, pentru analize de genetica, toxicologie si patologie, care vor stabili cauza exacta a mortii, ne-a declarat Razvan Popescu Mirceni, reprezentantul „Oceanic Club”.

Citește mai departe