Delfini morti pe plaje

11 cadavre de delfini au fost descoperite zilele acestea pe plajele litoralului, probabil victime ale plaselor intinse in adincuri de braconieri. Mamiferele au fost duse in laborator, pentru analize de genetica, toxicologie si patologie, care vor stabili cauza exacta a mortii, ne-a declarat Razvan Popescu Mirceni, reprezentantul „Oceanic Club”.

Societatea de Explorari Oceanografice „Oceanic Club” Constanta si Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” au demarat un program de salvare a delfinilor din Marea Neagra. Pina acum au fost recuperate peste 200 de kilograme de plase deteriorate, abandonate de braconieri la adincimi de 10-12 metri, in care se capturau pesti si delfini.

Saptamina trecuta a fost identificat un fragment de cadavru al unui delfin pe plaja dintre nordul statiunii Mamaia si digul de sud al portului Midia – Navodari. In urma studiilor de laborator s-a constatat ca delfinul mort prezenta doua orificii in zona craniului rezultate in urma impuscarii cu o arma de calibru mare.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *