Senatorul Alexandru Peres a solicitat Ministerului Mediului aparatura performanta pentru APM Alba

Senatorul PD Alexadru Peres a adresat, la inceputul acestei luni, o interpelare ministrului Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, in care se aminteste ca, la data de 23 septembrie 2007, cetatenii municipiului Sebes au luat parte la un referendum pentru a-si spune parerea in legatura cu producerea substantelor cancerigene pe raza municipiului.

Referendumul a fost declarat nevalid din cauza prezentei slabe la urne a populatiei. A ramas totusi nerezolvata o problema cu care se confrunta Agentia pentru Protectia Mediului Alba, cea care a solicitat in repetate randuri, prin programele de investitii publice, in anii 2005, 2006 si 2007, aprobarea sumelor necesare procurarii analizorului pentru imisiile de formaldehida, necesar controlului calitatii aerului la Sebes.

In raspunsul la interpelarea senatorului Peres, primit din partea Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, se precizeaza ca APM Alba a avut aprobare, pe lista de investitii din acest an, pentru un analizor al imisiilor de formaldehida. In luna iulie 2007, utilizand fonduri de la bugetul de stat, Ministerul Mediului a trimis comanda de livrare catre furnizorul de echipamente, pentru APM Alba. Acest analizor va sosi peste 6 luni si va deveni operational in ianuarie 2008. De asemenea, beneficiind de finantare PHARE 2004, APM Sibiu va primi pana la finele lunii noiembrie 2007 un analizor pentru controlul emisiilor, care va fi utilizat in Regiunea 7 Centru, deci si in judetul nostru.

Sursa: Unirea

Articolul precedentIarba verde de acasa, pe apucate
Articolul următorDelfini morti pe plaje

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente