Nemtii au trimis veverite americane la Sfintu Gheorghe

0
395

Prima pereche de veverite americane din Romania a ajuns simbata la Sfintu Gheorghe. Animalele au fost aduse din Germania, unde sint crescute pentru inmultire si comercializare, pentru a popula parcul central din oras. Micutele rozatoare nu vor putea fi eliberate mai devreme de sase saptamini, timp in care sint tinute in carantina si vor fi tratate antirabic, urmind a li se intocmi si documentele legale.

Reprezentantii Asociatiei Ornitologice „Rara Avis” din Sfintu Gheorghe vor sa aduca cel putin 10-12 perechi de veverite. „Saptamina asta o sa mai aducem inca o pereche, iar luna viitoare ne-am propus sa achizitionam inca 10. Veveritele americane sint o specie de animale mai micute decit cele romanesti, dungate si foarte prietenoase. Ele nu traiesc sus, in copaci, ci mai degraba la sol. Maninca din mina oamenilor si sint foarte blinde. Scopul nostru este acela ca oamenii sa se apropie mai mult de natura”, explica Kelemen Laszlo, presedintele „Rara Avis”.

Kelemen mai spune ca a incercat, in prima faza, sa populeze parcul central cu veverite autohtone, insa legislatia romaneasca interzice capturarea si detinerea acestora cu scopul de a se reproduce. Veveritele americane vor fi eliberate in fiecare primavara, pentru ca toamna, atunci cind oricum intra in hibernare, sa revina in adaposturile puse la dispozitie de „Rara Avis”.

Cum costul intregii operatiuni s-a ridicat, pina acum, la aproximativ 4.000 de euro, Kelemen Laszlo ii anunta pe iubitorii de animale ca pot cumpara, simbolic, un astfel de animal cu suma de 200 de lei, dar numai cu conditia de a-l elibera ulterior in parc.

Sursa: Cotidianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.