Muzeul Antipa ar putea trece in subordinea Ministerului Mediului

  0
  554
  Muzeul Antipa ar putea trece in subordinea Ministerului Mediului
  Muzeul Antipa ar putea trece in subordinea Ministerului Mediului
  Muzeul Antipa ar putea trece in subordinea Ministerului Mediului

  Directorul general al Muzeului Taranului Roman (MTR), Virgin Stefan Nitulescu, a afirmat ca Muzeul de istorie Naturala „Grigore Antipa” ar urma sa treaca in subordinea Ministerului Mediului, iar MTR va trece in subordine Muezeului National de Istorie Naturala, dupa unificarea cu Muzeul Satului.

  Intr-o scrisoare deschisa transmisa, marti, premierului Victor Ponta, Nitulescu a spus ca a fost informat cu privire „la existenta unui proiect de hotarare a Guvernului care ar face ca, intr-o prima etapa, Muzeul National de Istorie Naturala ‘Grigore Antipa’ sa treaca in subordinea Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice si imobilul din Soseaua Kiseleff nr. 3, care adaposteste Muzeul National al Taranului Roman, in administrarea Muzeului National de Istorie Naturala ‘Grigore Antipa'”, informeaza Mediafax.

  Astfel, MTR ar urma sa treaca indirect in subordinea Ministerului Mediului.

  „In etapa urmatoare, din cate am inteles, ar urma ca, in termen de 90 de zile, Muzeul nostru sa fie unificat cu Muzeul National al Satului ‘Dimitrie Gusti’, pierzandu-si, asadar, personalitatea juridica, iar toate bunurile culturale care sunt adapostite in cladirea noastra si expozitia permanenta sa fie gazduite in imobilul muzeului in aer liber din Parcul Herastrau”, mai transmite directorul Muzeului Taranului Roman.

  Directorul „Antipa”: Nu stiu nimic

  In schimb, directorul general al Muzeului National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, Dumitru Murariu, a spus ca nu stie nimic despre existenta unui astfel de proiect de Hotarare de Guvern care ar urma sa treaca muzeul in subordinea Ministerului Mediului.

  Murariu a explicat insa ca au fost discutii cu reprezentantii Ministerului Mediului despre o posibila extindere a spatiului Muzeului „Antipa”, spre Bulevardul Ion Mihalache. De asemenea, el a spus si ca nu s-a pus niciodata in discutie o posibila trecere a cladirii MTR in administrarea Muzeului „Grigore Antipa”.

  Basescu i-a cerut lui Stirbu sa nu comaseze Muzeul Satului cu MTR. Ponta: Comasati-le!

  Presedintele Traian Basescu i-a cerut noului ministru al Culturii, Gigel Stirbu, sa nu comaseze Muzeul Satului cu Muzeul Taranului Roman. In schimb, premierul Victor Ponta i-a transmis ministrului: „Comasati-le!”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.