Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” continua seria conferintelor din cadrul proiectului „Istoria lumii vii in 10 exponate”.
Acest proiect este realizat de catre Muzeul „Antipa” in colaborare cu revista educationala ”Terra Magazin” si isi propune sa prezinte elevilor si publicului larg, 10 dintre cele mai importante piese din expunerea permanenta a Muzeului.
Duminica, 30 Martie 2014, va invitam, in Sala Multimedia, sa participati la conferinta intitulata “Manuk-dewata sau Pasarile paradisului”, sustinuta de catre ornitologul nostru, dr. Angela Petrescu.
***
Pasarile paradisului, reunite in familia Paradisaeidae, cuprind peste 40 de specii al caror penaj catifelat are cele mai vii si frumoase culori si cele mai decorative si neasteptate forme de pene, dezvoltate numai la masculii adulti si care ating maximum de stralucire si varietate in timpul dansului nuptial.
Ele isi duc viata in padurile din Noua Guinee si din insulele invecinate. Numai patru specii traiesc in padurile din partea de nord-est a Australiei. Astazi, toate speciile de pasari paradis sunt strict protejate, incadrate pe Lista Rosie Internationala ca amenintate.
Daca vreti sa le vedeti, nu trebuie sa ajungeti in jungla din Noua Guinee, sau in Nordul Australiei! Ele va asteapta la Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” din Bucuresti, unde exista o colectie de pasari paradis de peste 150 de ani.
Cu toate ca sunt asa de „bunicute”, pasarile paradisului mai au cu ce sa va bucure ochiul si sufletul, pentru ca au povestile lor, la fel de interesante, iar noi va asteptam duminica, in Sala Multimedia, sa vi le dezvaluim!
***
Piesele „vedeta” vor fi „dezvaluite” treptat, in fiecare luna, conferintele de la Muzeu si articolele lunare din revista Terra Magazin prezentand informatii mai putin cunoscute despre comorile din patrimoniul cultural si stiintific detinut de catre Muzeul „Antipa”. Cu ocazia Noptii Muzeelor 2014, traseul topului celor 10 piese din Muzeul „Antipa” va putea fi strabatut de toti cei care vor participa la acest eveniment.
Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulti – 20 de lei.
Rezervarea locurilor se face pe adresa de e-mail: [email protected] sau la telefon 021.305.60.31.