Investitii de 305 milioane euro in sectorul forestier

Incendii de p?dure în Portugalia. Focul face ravagii în zona central? a ??rii
Investitii de 305 milioane euro in sectorul forestier
Investitii de 305 milioane euro in sectorul forestier

In data de 27 martie 2014, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), a avut loc o intalnire de lucru privind modalitatile de sustinere si finantare a padurilor din Romania, se arata intr-un comunicat de presa.

In urma discutiilor la care au participat ministrul Daniel Constantin, secretarul de stat George Turtoi, reprezentantii Asociatiei Proprietarilor de Paduri din Romania si ai World Wide Fund – WWF, au fost identificate solutii pentru finantarea in viitorul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) a masurilor de mediu pentru sustinerea fondului forestier.

In cursul saptamanii viitoare se va crea un grup de lucru tehnic care va defini masurile cele mai oportune pentru sustinerea financiara a padurilor in cadrul PNDR 2014 – 2020.

„Suntem deschisi dialogului si cred ca reactia noastra rapida la solicitarile celor din domeniu este o dovada ca intelegem importanta pe care o au padurile. Am fi dorit ca aceste propuneri sa fi venit mult mai devreme, atunci cand am avut procesul de consultare, dar sunt convins ca vom gasi solutii pentru a asigura sustinerea unui management superior si sustenabil al fondului forestier”, a declarat ministrul Daniel Constantin.

In prima varianta a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 transmisa Comisiei Europene, sectorul forestier beneficiaza de o alocare de peste 105 milioane de euro in cadrul masurii de investitii in dezvoltarea zonelor forestiere si ameliorarea viabilitatii padurilor. Prin aceasta masura se pot finanta actiunile de impadurire, atat a terenurilor agricole, cat si a celor neagricole, dar si crearea de perdele forestiere de protectie.

De asemenea, trebuie mentionat ca, prin masura de finantare a infrastructurii forestiere de acces (drumuri si lucrari conexe), vor fi alocate 200 de milioane de euro, ceea ce va permite realizarea unui management mult mai bun al suprafetelor de paduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *