Micii agenti ai colectarii selective au fost premiati pentru indemanare si istetime

0
577
Micii agen?i ai colect?rii selective au fost premia?i pentru îndemânare ?i iste?ime
Micii agenţi ai colectării selective au fost premiaţi pentru îndemânare şi isteţime
Micii agenti ai colectarii selective au fost premiati pentru indemanare si istetime
Micii agenti ai colectarii selective au fost premiati pentru indemanare si istetime

Peste 10.400 de elevi ai claselor a III-a au participat la cea de-a 3-a editie a Laboratorului Verde al Reciclarii. Cei mai isteti si mai indemanatici copii au fost premiati, pentru ca au demonstrat ca pot deveni adevarati agenti ai colectarii selective. Elevi din centrele scolare nr. 192 si Ada School din Bucuresti au experimentat intr-un mod inedit mecanica reciclarii, obtinand cel mai bun scor in sala de joaca a Laboratorului Verde al Reciclarii.

O investitie de 200.000 de euro a firmei Eco-Rom Ambalaje a transformat un banal autobuz intr-un laborator. Amplasat in curtea Muzeului „Grigore Antipa”, laboratorul este prevazut cu trei sectiuni educative, unde se suprapun fictiunea si realitatea. In prima sectiune, copiii urmaresc o animatie 3D pe tema colectarii selective a deseurilor de ambalaje, apoi participa la o demonstratie de reciclare, dar si la un joc digital, dezvoltat sub forma unei competitii intre clase. A treia sectiune este „cubul magic”, in care copiii simuleaza introducerea unui pet sau a unei doze de suc si afla in ce se transforma deseul. La editia din acest an, peste 10.400 de elevi de clasa a III-a au participat la o experienta cu totul unica si dinamica in cadrul programului educational Laboratorul Verde al Reciclarii. Castigatori au iesit elevii din scolile 192 si Ada, care au cumulat cel mai mare numar de puncte si au demonstrat ca sunt adevarati agenti ai reciclarii si ai colectarii selective.

Festivitatea de premiere s-a desfasurat la Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, institutie care sustine programele de protectie a mediului, a speciilor si a habitatelor. In cadrul evenimentului, elevii si-au primit diplomele si au participat la un tur special, descoperind colectiile stiintifice ale muzeului. Mai mult, conform unui sondaj IMAS (efectuat la cererea Eco-Rom Ambalaje intre 16 – 25 septembrie 2013), 62% dintre parintii intervievati au declarat ca cei mici au fost informati in scoli despre colectarea separata a deseurilor de ambalaje.

Despre Laboratorul Verde al Reciclarii

Proiectul Laboratorul Verde al Reciclarii se desfasoara la nivel national, inca din anul 2012. Cu o investitie de 200.000 de euro, proiectul a castigat Golden Award for Excellence in cadrul competitiei European CSR Awards, categoria Companii Mici si Mijlocii. Juriul a apreciat conceptul creativ, impactul pozitiv avut la nivel national, cat si parteneriatul benefic dezvoltat cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice si cu Ministerul Educatiei Nationale.

De asemenea, proiectul a primit Medalia de Argint in cadrul competitiei International Business Awards (IBA), care a reunit peste 3.300 de nominalizari inscrise in diversele categorii deschise competitiei. Proiectul Laboratorul Verde al Reciclarii a fost nominalizat la categoria Proiectul de Responsabilitate Sociala al anului in Europa.

In cei doi ani de la infiintare, experienta Laboratorului Verde al Reciclarii a fost traversata de peste 20.000 de copii de clasa a III-a, din peste 207 scoli si 57 de orase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.