Antipa, primul muzeu carbon neutru din Europa

0
622
Antipa, primul muzeu carbon neutru din Europa
Antipa, primul muzeu carbon neutru din Europa
Antipa, primul muzeu carbon neutru din Europa

In acest an, de Ziua Internationala a Mediului, pe 5 iunie, Muzeul „Antipa” a devenit, in mod oficial, primul muzeu carbon neutru din Europa.

Pentru a minimaliza impactul asupra mediului, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” si-a compensat amprenta de carbon aferenta anului 2013, contribuind, astfel, la dezvoltarea unui proiect verde. Amprenta de carbon reprezinta efectul cumulativ al diferitelor activitati umane asupra mediului, adica impactul pe care oamenii il au asupra planetei. Gazele cu efect de sera sunt compuse din dioxid de carbon (CO2), metan (CH4), oxid de azot (N2O), hexafluorura de sulf (SF6), hidrofluorocarburi (HFC) si perfluorocarburi (PFC).

Calculul amprentei de carbon urmeaza metodologia si ghidarile furnizate de catre Protocolul WBCSD (World Business Council for Sustainable Development) cu privire la gazele cu efect de sera.

Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” a oferit date cu privire la activitatea inregistrata de-a lungul anului 2013. Indicii luati in considerare in procesul evaluarii sunt urmatorii: suprafata totala a muzeului, consumul de energie electrica, consumul de gaz, deplasarile facute cu masina muzeului, gestionarea deseurilor, site-ul si pagina de Facebook a muzeului, calatoriile in scop business si zborurile. In urma evaluarii, a reiesit ca Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” a inregistrat emisii totale de gaze cu efect de sera echivalente cu 404 tone CO2e. Carbon Solutions Global a compensat in numele Muzeului, amprenta de carbon aferenta anului 2013, folosind credite de tip VCS (Verified Carbon Standard) din cadrul Proiectului Eolian “Hebei Yuxian” din China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.