In Piata Victoriei se contureaza „Triunghiul Muzeelor de la Sosea”

In Piata Victoriei se contureaza Triunghiul Muzeelor

Asociatia Spatiul Urban Bucuresti (ASUB) a semnat un parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa‟, Institutul de Geologie al Romaniei (pentru Muzeul National de Geologie) ce isi propune sa realizeze si sa promoveze un spatiu public de referinta in Bucuresti, ce va purta denumirea Triunghiul Muzeelor de la Sosea.

 Constructia strategica a acestui spatiu vizeaza in fapt conectarea naturala a celor trei institutii muzeale intr-un spatiu public emblematic, prin facilitarea accesului pietonal. Viziunea proiectului este aceea de a realiza un spatiu cu o imagine si o identitate unitare, la scara orasului, ce se va constitui intr-un pol social si cultural. Pentru o mai buna accesibilitate in zona, se doreste reconfigurarea Pietei Victoriei, in favoarea pietonului.

“Nu inventam roata. Revenim, doar, la normalitate. Prin parteneriatul dintre cele trei muzee ”de la Sosea” sunt continuate, in fapt, relatiile stabilite intre institutiile noastre inca de pe vremea celor trei directori fondatori: Grigore Antipa, Ludovic Mrazec si Alexandru Tzigara – Samurcas. ”Triunghiul muzeelor de la Sosea” este doar numele unui concept adaptat la nivelul cerintelor unui public de la inceputul secolului 21, pentru ceea ce inaintasii nostri au avut in vedere acum mai bine de 100 de ani,” afirma Virgil Stefan Nitulescu, Director General al Muzeul National al Taranului Roman.

„Ne propunem ca cele 3 muzee sa-si gandeasca impreuna cu orasul spatiul public punand in valoare un patrimoniu cultural si stiintific unic in Romania. Triunghiul Muzeelor poate deveni un nou brand pentru Bucuresti asa cum Berlinul are Insula Muzeelor sau Viena MQ ”, declara arh. Teodor Frolu.

Odata cu deschiderea expozitiei comune in cele 3 muzee – Dobrogea. Intre pamant si mare, amprenta timpului si omuluice beneficiaza de sustinerea Ambasadei Frantei in Romania si a Institutului Francez din Romaniase realizeaza un pas determinant in a oferi Bucurestiului un exemplu de functionalitate organica a conceptului de Triunghi al muzeelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *