Descopera Parcul Natural Urban Vacaresti in Noaptea Muzeelor (17 mai 2014)

Delta Bucure?tiului nu a primit statut de parc protejat
Descopera Parcul Natural Urban Vacaresti in Noaptea Muzeelor (17 mai 2014)
Descopera Parcul Natural Urban Vacaresti in Noaptea Muzeelor (17 mai 2014)

Descopera Parcul Natural Urban Vacaresti in Noaptea Muzeelor (17 mai 2014) intr-o expozitie de fotografie, deschisa la Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”. Expozitia cuprinde fotografii, concepte de arhitectura si idei de dezvoltare urbana realizate de fotograful Helmut Ignat impreuna cu „Save or Cancel”. Expozitia este realizata cu sprjinul Alpha Bank.

Pe locul constructiilor abandonate din groapa Vacaresti s-a dezvoltat, in ultimii ani, un ecosistem natural neasteptat de bogat. Pe cele aproximativ 190 de hectare, se intind canale, lacuri in miniatura, alaturi de vegetatie specifica zonelor umede.

Peste 90 de specii de pasari (ulii, fazani, rate salbatice – dintre care numeroase ocrotite prin conventii internationale), mamifere, pesti, amfibieni si-au facut adapost in „delta” Vacaresti. Roluri principale ale parcului natural sunt educatia, cercetarea, turismul, relaxarea si conservarea. Acesta ar putea deveni o atractie turistica, un loc de recreere si un spatiu de convietuire in armonie intre vietuitoarele salbatice si comunitatea locala.

Pe data de 29 aprilie, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a avizat pozitiv suprafata administrativa in vederea instituirii protectiei in zona Vacaresti. Documentul, deosebit de important, este piesa care va intregi dosarul de declarare a ariei protejate “Parcul Natural Vacaresti”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *