„Cartea Marii Negre”, un nou concurs dedicat elevilor

  0
  493
  „Cartea M?rii Negre”, un nou concurs dedicat elevilor
  „Cartea Mării Negre”, un nou concurs dedicat elevilor
  „Cartea Marii Negre”, un nou concurs dedicat elevilor
  „Cartea Marii Negre”, un nou concurs dedicat elevilor

  Ieri a fost dat startul concursului „Cartea Marii Negre”, prin care sute de elevi vor face cunostinta cu fascinanta lume pontica.Concursul invita profesorii si elevii sa porneasca impreuna intr-o calatorie in descoperirea Marii Negre, prin organizarea de activitati dedicate vietii marine. In lunile mai si iunie clasele participante se vor intrece in realizarea de mini-proiecte inspirate din pachetul educativ „Cartea Marii Negre”. Adresat elevilor si profesorilor claselor I-VIII din intreaga tara, pachetul „Cartea Marii Negre” reuneste informatia teoretica cu aplicatii si metode practice care permit intelegerea aspectelor ce tin de geografia, biologia si protejarea Marii Negre.

  Concursul scolar „Cartea Marii Negre” este organizat in cadrul proiectului omonim, care se deruleaza pe perioada anului scolar 2013-2014. Scopul proiectului este cresterea gradului de cunoastere a complexitatii si particularitatilor ecosistemului Marea Neagra in randul tinerei generatii. In paralel, proiectul isi propune stimularea unei atitudini favorabile protejarii acesteia, prin diferite metode, in colaborare cu profesorii activi din intreaga tara. Instrumentul pus la indemana profesorilor pentru atingerea acestui scop este pachetul educativ „Cartea Marii Negre”, oferit gratuit atat in format tiparit (450 exemplare), cat si in format digital, spre descarcare de pe site-ul www.carteamariinegre.ro

  Concursul isi propune sa antreneze clasele din intreaga tara pasionate de natura in activitati interactive ce tin de cunoasterea si protejarea Marii Negre, inspirate din „Cartea Marii Negre”. Elevii, sub indrumarea profesorilor, vor imbina invatarea cu jocul si creativitatea si vor documenta procesul. In baza imaginilor si relatarilor primite, organizatorii vor premia clasele cele mai active si mai creative.

  Proiectul Cartea Marii Negre a fost, inca de la lansare, o sursa de bucurie pentru noi. Bucurie datorita atractivitatii metodelor din pachetul educativ, datorita faptului ca elevii pot aprofunda cunoasterea unui spatiu atat de popular, insa insuficient cunoscut, dar, mai ales, datorita intalnirii cu profesori deosebiti din intreaga tara. Concursul ofera claselor implicate ocazia sa impartaseasca experientele lor de invatare, sau, cum ar spune un jurnalist, sa faca o transmisiune in direct de la fata locului. Astfel, exprimentam si promovam principiile Educatiei pentru Dezvoltare Durabila, precum procesul de invatare interactiv, dialogul, lucrul in echipa, bucuria de a invata, declara Catalina Murariu, manager proiect „Cartea Marii Negre”.

  Premiile sunt menite sa duca mai departe procesul de invatare, astfel marele premiu este un microscop digital de ultima generatie care faciliteaza accesul intregii clase simultan la imaginile studiate. De asemenea, vor fi oferite ca premii atlase despre Marea Neagra. In plus, toate cadrele didactice inscrise vor primi atestate de participare.

  Participarea la concurs cuprinde trei etape – 1. Inscrierea (perioada 13-23 mai), 2. Pregatirea si Desfasurarea activitatilor (perioada 13 mai – 9 iunie), 3. Alcatuirea si Trimiterea raportului de activitate – scurt rezumat si fotografii (termen limita 9 iunie). Jurizarea va avea loc in saptamana 9-13 iunie, iar castigatorii vor fi anuntati luni, 16 iunie.

  Detalii despre concurs, activitati, modalitate de inscriere si premii gasiti pe pagina de internet Concurs „Cartea Marii Negre” si pe pagina deFacebook „Cartea Marii Negre”.

  Despre proiectul Cartea Marii Negre

  „Cartea Marii Negre” (Black Sea Box) este un pachet educativ dedicat cunoasterii si protejarii Marii Negre. Scopul proiectului este de a oferi profesorilor claselor primare si gimnaziale un instrument de lucru care sa sprijine procesul educativ necesar formarii unei noi generatii de tineri responsabili fata de mediul inconjurator.
  Pachetul contine un Manual al profesorului, harta Marii Negre, o plansa si carti de joc cu specii, un CD cu materialele in format electronic, toate impachetate intr-o cutie eleganta si practica. Exemplarele tiparite din Cartea Marii Negre sunt distribuite gratuit in toate judetele tarii (10 exemplare/judet), in baza inscrierii (CV si scrisoare de intentie la Alexandra Teleuca, [email protected]). Versiunea electronica a Cartii Marii Negre este accesibila tuturor doritorilor, pe website-ulwww.carteamariinegre.ro.

  Proiectul “Cartea Marii Negre” este coordonat in Romania de catre WWF si Mare Nostrum, cu sprijinul financiar al UNDP, in cadrul Programului“Fiecare picatura conteaza”. Pachetul educativ in formula initiala in limba engleza a fost dezvoltat de WWF-Turcia, in parteneriat cu Comisia Marii Negre.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.