Destinatii „verzi”

  0
  402

  RELAXARE – Vacanta ecologica pe Insula de Smarald
  Peisaje parca mereu verzi, invaluite in ceata si inpresurate de apele Oceanului Atlantic. Irlanda, Insula de Smarald, este un tarim special in care puteti petrece o vacanta linistita.

  Daca va puteti obisnui cu singurul mare dezavantaj, vremea mai mereu ploioasa, aici veti gasi numeroase pensiuni, case de vacanta sau de oaspeti ecologice.

  Un astfel de loc este Rockyview Farmhouse. Situata in satucul de coasta Fanore, in Comitatul Clare, casa apartine unor gradinari bio, asa ca mare parte din mincarea ecologica servita turistilor este produsa chiar de ei. Cazarea costa 32-40 de euro de persoana pe noapte. O alta destinatie o poate constitui Tir na Fiuise – cinci case de vacanta imprastiate pe cele aproape 300 de hectare ale unei ferme ecologice din satul Terryglass, Comitatul Tipperary. Inchirierea unei astfel de casute pentru sase zile costa 340-580 de euro. Oaspetii sint incurajati sa participe la muncile fermei si sa-si gateasca singuri din „ingredientele” eco obtinute aici. Cazare bio de lux puteti gasi la Lorum Old Rectory, in localitatea Kilgreaney, Comitatul Carlow si la Temple House, un „casoi” istoric de la 1665, redesenat in 1864, si situat in Ballymote, Comitatul Sligo. Detalii despre aceste destinatii de vacanta eco, dar si despre alte multe, puteti gasi pe site-urile www.aboutorganics.co.uk si www.organicplacestostay.com.

  PLIMBARI. Ce puteti face aici? Sa mincati sanatos si sa va relaxati. Plus pescuit, calarie, drumetii, plimbari cu bicicleta ca sa va mentineti in forma si sa va bucurati de frumusetea locurilor. Insula de Smarald este un paradis: peisaje de vis, pesteri, gradini, parcuri nationale, castele, manastiri. Aici veti gasi chiar si citeva plaje, una dintre cele mai apreciate fiind Curracloe, in Wexford.

  Sursa: Jurnalul National

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.