Digul de la Saucesti a fost finalizat

Digul de la Saucesti a fost finalizat

Lucrarile la digul care va apara comuna Saucesti de inundatii au fost terminate in proportie de 99%. Indiguirea s-a facut pe malul drept al raului Siret si va proteja cinci sate, serios afectate de revarsarea apelor in ultimii ani, scrie Adevarul.

Obiectivul se intinde pe 15 kilometri a fost facut din pamant compactat, are o inaltime de peste 2 metri si o latime de 4 metri. “Pana in acest moment a fost finalizata constructia digului, urmand a fi realizate finisarile, respectiv imbracarea cu pamant vegetal. De asemenea, s-au realizat corectarile de albie minora in zonele Serbesti si Schineni”, a declarat Georgiana Cernat, purtatorul de cuvant al Administratiei Bazinale de Apa Siret (ABAS) Bacau.

In acelasi timp s-au finalizat si lucrarile la digul care va apara localitatile Negri si Prajesti si care vine in completarea celui de la Saucesti.

“Datorita eroziunilor, in special pe malul drept, cursul raului Siret s-a apropiat foarte mult de zonele locuite. Prin realizarea digului din zona Saucesti-Holt, zona aferenta malului stang a ramas fara linie de aparare, fiind necesara executarea in regim de urgenta a unui dig in zona Negri-Prajesti”, a declarat Emil Vamanu, directorul ABAS Bacau.

Constructorul a facut digul de la Saucesti, dar in urma sa au ramas peste 1.000 de localnici nemultumiti ca lucrarea le-a inghitit bucati importante din teren si nimeni nu i-a despagubit.

“Oamenii nu si-au primit banii pentru ca nu s-a dat nicio ordonanta in acest sens. Asteptam si noi si ei sa vedem ce se va intampla”, spune Irina Grigoras, viceprimarul comunei Saucesti.

Pentru cele doua lucrari, Guvernul a alocat 33 de milioane de lei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente