Din ce in ce mai multa lume este interesata de solutiile de energie verde. Motivatiile sunt atat de ordin ecologic cat si in special de ordin financiar.
Din gama de solutii ‘’verzi’’ recomandarile firmei MEIR se indreapta catre acele sisteme care in primul rand reduc consumurile de energie, fara a afecta nivelul de confort. Cu alte cuvinte cea mai ieftina energie este cea neconsumata.
Dimensionarea sistemelor pleaca de la o cantitate de energie necesara (consum lunar estimat dat de factura pentru energie sau prin insumarea puterii consumatorilor). MEIR dezvolta solutia integrata optima care sa asigure aceasta cantitate cu efort minim de finantare si cu cea mai rapida recuperare a investitiei.
Firma MEIR poate produce energie electrica folosind vantul in sisteme eoliene si soarele in sisteme solare fotovoltaice (sau sisteme hibride). Aceste sisteme pot fi utilizate „on-grid”, adica alimenteaza direct consumatorii casnici, surplusul fiind livrat in reteaua nationala de distributie a energiei electrice, sau “off-grid” – conectate la acumulatori pentru stocarea electricitatii si folosirea ulterioara a acesteia. Dimensionarea unui sistem de panouri fotovoltaice se face in functie de consumul lunar de electricitate.
Pentru incalzire am ales panourile electrice radiante – transfer de caldura in infrarosu – tehnologie de varf in acest moment – ce asigura in comparatie cu sistemele conventionale un cost de investitie mai mic cu pana la 40%, nu au mentenanta si au costul de exploatare diminuat cu 10-65% fata de combustibilii clasici.
Panourile solare cu tuburi vidate asigura integral necesarul de apa calda in perioada martie-noiembrie si aproximativ 20-40% restul anului, completarea fiind facuta cu boiler electric.
A treia mare categorie consumatoare de energie – iluminatul – asigurat cu becuri cu LED ce au consum diminuat cu aproximativ 90% fata de cele clasice, sau lampi solare.