Directia Silvica Botosani continua programul de impadurire a terenurilor degradate

Directia Silvica Botosani continua programul de impadurire a terenurilor degradate
Directia Silvica Botosani continua programul de impadurire a terenurilor degradate

Directia Silvica continua si in acest an programul de impadurire a terenurilor degradate pentru cresterea suprafetei impadurite la nivelul judetului. In anii trecuti Directia Silvica a preluat de la Agentia Domeniilor Statului 320 de hectare terenuri degradate si achizitionat de la consilii locale si persoane fizice 316 ha in vederea impaduririi. Din aceste suprafete, 555 ha au fost impadurite pana acum, cu fonduri bugetare sau fonduri proprii. A mai ramas de plantat suprafata de 81 ha constituita din 3 perimetre de ameliorare, iar pentru doua s-a aprobat studiul de fezabilitate, lucrarile de impadurire fiind programate in toamna acestui an.

Potrivit silvicultorilor in judetul Botosani exista numeroase terenuri degradate, proprietate a primariilor sau a persoanelor fizice, care insa sunt folosite ca pasuni. Situatia acestor terenuri degradate ar trebui analizata mai intai la nivelul fiecarei primarii, unde exista o evidenta cadastrala si se cunosc proprietarii terenurilor, sa se stabileasca suprafetele propuse impadurrii. Primarul poate convoca comisia pentru identificarea si inventarerea terenurilor degradate destinate impaduririi.

“De asemenea proprietarii de terenuri au posibilitatea accesarii de fonduri pentru impadurirea suprafetelor fie prin accesarea fondurilor structurale derulate prin APIA, fie prin accesarea fondului de mediu prin Agentia Fndurlui de Mediu, fie prin accesarea fondurilor bugetare prin Inspectoratul Teritoriial de Regim Silvic Suceava. Prin aceste modalitati au fost impadurite in anii trecuti, in mai multe unitati administrativ teritoriale, 547 ha din fond bugetar si 80 had din fond de mediu”, a declarat Sorin Corduneanu, directorul Directiei Silvice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *