Dezbatere publica privind strategia energetica a Romaniei

Dezbatere publica privind strategia energetica a Romaniei
Dezbatere publica privind strategia energetica a Romaniei

Partidul Democrat Liberal, Institutul de Studii Populare si Fundatia Hanns Seidel organizeaza dezbaterea publica „Resursa energetica a Romaniei din perspectiva strategica, fara partizanat politic”, ce va avea loc la Hotel Athenée Palace Hilton Bucuresti, sala Le Diplomate Ballroom, marti 1 aprilie, in intervalul orar 16:00 – 18:00.

Evenimentul continua seria evenimentelor de dialog public ce vizeaza gasirea de solutii eficiente pentru relansarea economiei romanesti.

Pe fondul instabilitatii si impredictibilitatii recent create pe piata de energie, consideram domeniul energetic si definirea interesului national in aceasta problema drept o urgenta nationala. Romania are nevoie urgenta de elaborarea Strategiei Energetice Nationale, asupra careia toate entitatile vizate si toti factorii de decizie sa se puna de acord in ceea ce priveste directia strategica pe care tara noastra o va urma si sa se angajeze ca vor respecta pasii stabiliti prin consens.

Dintre temele cu care este deschisa seria de dezbateri privind Strategia Energetica Nationala amintim pozitia Romaniei in contextul crizei geopolitice din regiune si liberalizarea pretului gazelor naturale.

Sunt invitati sa participe reprezentanti ai organizatiilor din domeniu, membri ai conducerii sau factori de decizie din cadrul companiilor de transport, distributie si furnizare de energie, producatori si consumatori de energie, companii furnizoare de servicii in domeniul energetic, consultanti, case de avocatura, reprezentanti ai institutiilor financiare, specialisti, reprezentanti ai societatii civile.

Din partea organizatorilor si-au anuntat prezenta Vasile Blaga, Presedintele PDL, Catalin Predoiu, prim-ministrul Guvernului Alternativa al PDL si Lucian Bode, Responsabil pe zona energiei in cadrul Guvernului Alternativa al PDL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *