Disparitia Triunghiului de Corali va lasa 100 de milioane de persoane fara hrana

0
245

Cea mai importanta regiune de corali din lume este in pericol sa dispara inainte de sfarsitul acestui secol, in lipsa unor masuri rapide care sa impiedice acest lucru, arata cel mai recent raport al World Wide Fund (WWF), citat de BBC. Organizatia ecologista avertizeaza ca aproximativ 40% din Triunghiul de Corali a disparut deja.
triunghiul de corali
Zona respectiva, care este impartita de Indonezia si alte cinci state din sud-estul Asiei, contine 75% dintre speciile de corali existente. Din punctul de vedere al diversitatii speciilor, Triunghiul de Corali este comparat de multi cu padurea amazoniana.

Raportul WWF creeaza o imagine sumbra. Daca reciful de corali este distrus, pestele pe care se bazeaza alimentatia oamenilor ar putea disparea. La sfarsitul secolului, 100 de milioane de persoane vor fi nevoite sa-si gaseasca alte surse de hrana, comunitati vor disparea, iar economia va fi grav afectata.

„Nu ne-am dat seama cat de repede se schimba sistemele”, a afirmat profesorul Ove Hoegh-Guldberg, conducatorul echipei care a realizat raportul.

Pentru a evita acest scenariu sumbru, este nevoie de reducerea considerabila a emisiei de gaze cu efect de sera, dar si de un control mai bun al pescuitului si am zonelor de coasta, mai arata raportul citat de BBC.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.