Investitii de mediu intarziate

  0
  369

  Combinatul ArcelorMittal ar putea fi amendat de Garda de Mediu Galati pentru nerespectarea obligatiilor de mediu, desi recent a pus in functiune o instalatie de 20 de milioane de dolari.Instalatia de desprafuire, inaugurata in prezenta ministrului Mediului, reprezinta cea mai mare investitie de mediu din Romania.
  investitii de mediu
  Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati a inaugurat instalatia de desprafuire de la Otelaria 1, cea mai mare investitie de mediu din Romania, in valoare de 20 de milioane de dolari.

  Prezent la eveniment, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat ca in tara exista unitati poluatoare cu intarzieri la capitolul investitii de mediu. El a recomandat astfel investitorilor din industria poluanta din Romania sa ia exemplul celor de la ArcelorMittal Galati.

  Pe de alta parte, combinatul siderurgic din Galati ar putea fi amendat cu pana la 100.000 de lei pentru nerespectarea obligatiilor de mediu, potrivit lui Ionica Avram, purtatorul de cuvant al Garzii de Mediu Galati.

  In topul poluatorilor din Uniunea Europeana

  Acesta a spus ca, in urma ultimului control de pe platforma siderurgica, inspectorii de mediu au descoperit mai multe probleme. De altfel, administratia a recunoscut ca intampina dificultati in realizarea unor investitii obligatorii de mediu si ca va cere amanarea acestora, pentru o anumita perioada.

  Referindu-se la intarzierile in investitile de mediu ale industriei poluante din tara, ministrul Mediului a precizat ca ArcelorMittal Galati se afla, din punctul lui de vedere, in grafic, in conditiile in care „sunt trei masuri din 2008 care vor trebui asezate”.

  „Mai sunt trei masuri din 2008 care au fost reasezate. Asta inseamna ca noi am fost de acord pentru una dintre ele cu schimbarea solutiei tehnice, iar in cazul celorlalte doua practic sursa de poluare a fost inchisa temporar. Deci, din punctul nostru de vedere, sunt in grafic”, a spus Nemirschi.

  Combinatul ArcelorMittal Galati ocupa locul 28 in topul celor mai mari 30 de poluatori din Uniunea Europeana, chiar daca si-a redus emisiile de dioxid de carbon cu 22% in 2008.

  Investitiile la ArcelorMittal Galati sunt in grafic.
  Nicolae Nemirschi
  ministrul Mediului

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.